6 AirCo Tips Om De Warmte Te Verslaan


Volg deze tips om je airco de hele zomer efficiënt te laten werken en geld te besparen op je energierekeningen.

De warmste zomerdagen zorgen ervoor dat je airconditioningunit het hardst werkt. Dit zijn manieren om je energierekeningen te verlagen, energie te besparen, meer comfort te bieden en de efficiëntie te maximaliseren wanneer je airco de meeste hulp nodig heeft om je (hoofd) koel te houden.

 1. Controleer de filters
  Controleer het luchtfilter eenmaal per maand en vervang het indien nodig. Dit is vooral belangrijk in de zomer als stof en allergenen circuleren. Als het filter verstopt raakt, zal je systeem harder moeten werken om dezelfde hoeveelheid koele lucht te leveren. Het kan zelfs voorkomen dat de airco niet meer koelt. Filters vervangen is een van de eenvoudigste en meest effectieve methoden om energie te besparen en geld te besparen. En net als het verversen van de olie in je auto, is dit een cruciale stap in het behouden van de gezondheid van je airco op de lange termijn.
 2. Houd je airco in de schaduw
  Airconditioners met de juiste zonwering kunnen efficiënter werken. Lucht in een schaduwrijke ruimte is koeler dan de omringende lucht, wat betekent dat de airco gemakkelijker de lucht kan koelen.
 3. Laat je thermostaat uit de hitte
  Plaats geen lampen, televisietoestellen of andere warmtebronnen in de buurt van je thermostaat. De thermostaat registreert de warmte waardoor de airconditioner langer draait dan nodig is. Plaats een nieuwe thermostaat niet op een locatie waar de zon er direct op kan schijnen.
 4. Overweeg een automatisch programma 
  Als het moeilijk is om te onthouden dat je je thermostaat lager moet zetten voordat je naar het werk gaat, overweeg dan om te investeren in een programmeerbare of slimme thermostaat of een timer voor je airco.
 5. Isoleer je huis zodat je de hele buurt niet koelt
  Je wilt dat de koude lucht binnen blijft en dat het buiten heet blijft. Dicht luchtlekken af met bijvoorbeeld een tochtstrip. Voeg isolatie toe rondom de airconditioning slangen.
 6. Installeer raamfolie om energie te besparen
  Een geweldig idee voor huisverbetering is om een raamfolie of horren aan de binnenkant van je raam te plaatsen. Het kan niet alleen helpen om je huis koeler te houden in de zomer, maar ook warmer in de winter.

Airco offertes vergelijken & vind beste deal

Vraag nu via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van een airco bij jou in de buurt. Na je aanvraag krijg je direct contact met de beste en ervaren installateurs die bij jou in de buurt actief zijn. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Jij beslist wie de opdracht krijgt!

Heb je tips en trucs om de hitte te verslaan?  Deel ze in de comments hieronder!

Plaats een reactie