De 3 beste DOMO mobiele airco’s

Domo is een merk dat synoniem staat voor innovatie, kwaliteit en betrouwbaarheid, en is een gevestigde naam op het gebied van mobiele airconditioning. De Belgische fabrikant is sinds de oprichting in 1986 altijd bezig geweest met het aanbieden van oplossingen die het leven van de consument comfortabeler maken. De Domo mobiele airco’s zijn een perfect voorbeeld van deze toewijding. Het bedrijf zet zich in voor het ontwerpen van producten die niet alleen voldoen aan, maar ook anticiperen op de veranderende behoeften van de klant.

Waarom een Domo kopen?

Het kiezen voor een Domo mobiele airco is een keuze voor ongeëvenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid. Domo, bekend om zijn robuuste en duurzame apparaten, biedt airco’s die efficiënt koelen met minimale milieu-impact. De airco’s zijn het resultaat van grondig onderzoek en ontwerp, waarbij rekening wordt gehouden met zowel prestaties als duurzaamheid.

Hierdoor zijn ze energiezuinig en produceren ze minder CO2. Naast de superieure productkwaliteit heeft Domo ook een uitstekende klantenservice. Ze begrijpen dat zelfs de beste apparaten soms problemen kunnen ondervinden en bieden snelle en efficiënte oplossingen. Met Domo kies je dus voor een product van hoge kwaliteit en een service die je niet in de steek laat.

Domo mobiele airco’s: meer dan alleen koelen

Domo mobiele airco’s zijn niet alleen ontworpen om de temperatuur in je huis te verlagen, maar bieden ook extra functies die bijdragen aan een comfortabel binnenklimaat. Ze zijn uitgerust met een geïntegreerde ontvochtiger die helpt om het vochtgehalte in je huis te reguleren, waardoor je een comfortabelere en gezondere leefomgeving krijgt.

Daarnaast hebben sommige modellen ook een ventilatorfunctie die kan worden gebruikt op dagen dat de temperatuur aangenaam is, maar de luchtvochtigheid laag is.

TOP 3 Domo mobiele airco’s

1. Domo DO362A – 14.000 BTU (A+)

Zweet jij ook zo tijdens die hete zomers? Dan is een mobiele airco zeker geen overbodige luxe. Domo heeft heel wat goede airco’s in hun assortiment maar dit is volgens mij de beste. De Domo DO362A is een zeer krachtige mobiele airco: met 14000 BTU is hij in staat om zelfs de grootste ruimtes tot wel 46m2 lekker koel te houden. En het mooiste is nog wel dat hij erg stil is met een geluidsniveau van slechts 65 dB.

Een van de grootste voordelen van de DO362A is zijn milieuvriendelijkheid. Hij recyclet het condensatiewater, waardoor je de watertank maar zelden hoeft te legen. Hierdoor zorg je niet alleen voor een aangename temperatuur in huis, maar draag je ook bij aan een beter milieu. De thermostaat kan je instellen tussen 17° en 30° en je kan hem eenvoudig bedienen met de bijgeleverde afstandsbediening.

Daarnaast beschikt de DO362A ook over een ‘Swing modus’. Hiermee kan je de richting van de luchtstroom aanpassen, zodat de koele lucht gelijkmatig door de kamer wordt verspreid. En als je ’s nachts graag wat koelte wilt, kan je de slaapmodus inschakelen. Die zorgt ervoor dat de airco zachtjes blijft werken terwijl je slaapt.

Pros

 • Een krachtige 14000 BTU, perfect voor grote ruimtes.
 • Recycleert condensatiewater voor een milieuvriendelijk gebruik.
 • Bedienbaar met een afstandsbediening.

Cons

 • Een wat groter formaat kan lastig zijn om te verplaatsen.

2. Domo DO1037A – 7.000 BTU (A)

Het volgende product waar we het over gaan hebben is de Domo DO1037A. Dit is een kleinere airconditioner dan de DO362A, maar hij is niet minder indrukwekkend. Met een vermogen van 7000 BTU kan hij ruimtes tot wel 80 m2 koel houden. En dat doet hij terwijl hij nog stiller is dan de DO362A, met een geluidsniveau van slechts 63 dB.

Wat ik erg leuk vind aan de DO1037A, is zijn veelzijdigheid. Hij kan niet alleen koelen, maar ook als ventilator en luchtontvochtiger functioneren. En net als de DO362A heeft hij ook een ‘Auto’ functie en een slaapmodus, wat betekent dat hij zich aanpast aan je persoonlijke voorkeuren.

In vergelijking met de DO362A is de DO1037A wat kleiner en handzamer. Dat maakt hem makkelijker te verplaatsen en op te bergen. Dus als je op zoek bent naar een compacte en toch krachtige airconditioner, is de DO1037A zeker een overweging waard.

Pros

 • Geschikt voor ruimtes tot 80m2, een brede dekking.
 • Klein beetje stiller dan zijn grote broer met slechts 63 dB.
 • Heeft veelzijdige functies zoals ventilator en luchtontvochtiger.

Cons

 • Mogelijk minder krachtig voor grotere ruimtes.

3. Domo DO263 – 8.000 BTU (A)

Tenslotte hebben we de Domo DO263A, een efficiënte mobiele airconditioner met een capaciteit van 8000 BTU. Hoewel hij kleiner is dan de DO1037A en DO362A, is hij toch krachtig genoeg om ruimtes tot 27 m² / 67 m³ koel te houden.

Wat me opviel aan de DO263A is zijn stille werking. Met een geluidsniveau van 63 dB, kan je hem zelfs ’s nachts aan laten staan zonder dat het je slaap verstoort. Net als de vorige modellen heeft hij ook verschillende functies zoals koelen, ventilator, luchtontvochtiger, en een slaapmodus.

In vergelijking met de DO1037A en DO362A, valt de DO263A op door zijn verbeterde motor en condensator voor een efficiëntere koeling. Daarnaast is hij uitgerust met een LED-display en afstandsbediening voor gebruiksgemak.

Pros

 • Geschikt voor kleinere ruimtes met een capaciteit van 8000 BTU.
 • Geluidsarm, ideaal voor gebruik ’s nachts.
 • Verbeterde motor en condensator voor efficiënte koeling.

Cons

 • Mogelijk niet voldoende voor grotere ruimtes.

Domo versus de concurrentie: een vergelijking

Als we Domo vergelijken met andere populaire merken van mobiele airco’s zoals AEG, Trotec en DeLonghi, zien we enkele interessante verschillen en overeenkomsten.

Domo staat bekend om zijn betrouwbare apparaten die efficiënt koelen met minimale milieu-impact. Hoewel AEG ook een reputatie heeft voor het produceren van kwaliteitsproducten, hebben ze een iets hogere prijsklasse.

Dit is deels te wijten aan hun meer premium design en extra functies, zoals hun geavanceerde filtratiesystemen die de luchtkwaliteit verbeteren. Echter, qua klantenservice en betrouwbaarheid doen beide merken niet voor elkaar onder.

Trotec, een Duits merk, produceert ook betrouwbare en duurzame mobiele airco’s. Ze zijn vergelijkbaar met Domo wat betreft prijs-kwaliteitverhouding, maar hun functies variëren. Terwijl Domo extra functies zoals ontvochtiging aanbiedt, heeft Trotec airco’s met ingebouwde verwarming, wat ze het hele jaar door nuttig maakt.

Wat DeLonghi betreft, dit Italiaanse merk staat bekend om zijn innovatieve ontwerpen. Sommige van hun modellen bieden unieke functies zoals de “Real Feel” technologie, die zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid in de kamer optimaliseert voor maximaal comfort. Deze technologie kan aantrekkelijk zijn voor mensen die op zoek zijn naar meer dan alleen koeling, maar deze extra functionaliteit komt wel met een hogere prijskaartje.

Domo: het bedrijf achter de producten

Domo is een gerenommeerd merk dat in 1986 werd opgericht door ondernemer Wim De Voeght. Het bedrijf is gevestigd in België en is sinds zijn oprichting uitgegroeid tot een toonaangevend merk op de markt van huishoudelijke apparaten. Domo staat bekend om zijn brede assortiment producten, waaronder keukenapparatuur, persoonlijke verzorgingsproducten en klimaatbeheersingsapparatuur zoals mobiele airco’s.

Het bedrijf streeft ernaar om producten van hoge kwaliteit te leveren die het leven van de consument gemakkelijker maken. De focus ligt op innovatief design, gebruiksgemak, en kwaliteit. Dit commitment heeft hen in staat gesteld een trouwe klantenbasis op te bouwen in meer dan 4000 verkooppunten in Europa. Het merk Domo staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit, en innovatie, en deze waarden zijn tot op de dag van vandaag zichtbaar in elk product dat ze op de markt brengen.