Stille mobiele airco

Kies voor een stille mobiele airco om deze ingeschakeld te kunnen houden tijdens het slapen. Een mobiele airco gebruik je voornamelijk in de slaapkamer, tijdens zwoele zomeravonden. Het is bijzonder vervelend, als de mobiele airco je tot laat in de avond wakker houdt. Een goede stille mobiele airco is de Evolar EVO-ES9000, met een geluidsproductie van 45 decibel. 

Op zoek naar de beste stille mobiele airco 

De belangrijkste factor bij de aankoop van een stille mobiele airco is vanzelfsprekend de geluidsproductie hiervan. Er zijn echter meer factoren om rekening mee te houden. Denk ook aan het energieverbruik van de mobiele airco, het formaat hiervan en de mogelijkheid om ruimtes te verwarmen. Een airco dient tegenwoordig niet alleen voor het koelen van de kamer, maar ook voor het verwarmen hiervan in de herfst- en wintermaanden. Een goede aanvulling op de radiator of vloerverwarming in je kamer. Onderstaand zoomen we verder in op de belangrijkste factoren om op te letten bij de aankoop van een stille mobiele airco. 

Houd er bij de aankoop van een stille mobiele airco rekening mee, dat je de slang van het apparaat naar buiten moet laten hangen. Via deze slang wordt de warme lucht afgevoerd. Koelvloeistof in de mobiele airco koelt de lucht en zorgt dat het gekoeld de kamer in wordt geblazen. Woon je aan een drukke weg? In dat geval kan het nadelig zijn, dat je het raam open moet laten staan voor de afvoerslang van de mobiele airco. 

De beste stille mobiele airco’s

Geluidsproductie van een stille mobiele airco 

Van een stille mobiele airco mag verwacht worden, dat deze niet veel meer dan 65 dB aan geluid produceert. Er zijn modellen die een geluidsproductie hebben van minder dan 60 dB of zelfs minder dan 50 dB! Het is afhankelijk van je persoonlijke wensen, of dit voor jou noodzakelijk is. Houd er rekening mee, dat je in de zomer vaak minder goed slaapt door de warmte in de slaapkamer en de warmte die je lichaam vasthoudt. Dit betekent dat je in de winter makkelijker in slaap zal vallen, dan gedurende de warme zomerdagen. Een te grote geluidsproductie van de mobiele airco bemoeilijkt het in slaap vallen nog verder. 

Maak het zoeken naar de meest geschikte stille mobiele airco voor jouw ruimtes makkelijker, door diens geluidsproductie te vergelijken met andere huishoudelijke apparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wasmachine. Een regulier model produceert een geluidsniveau van circa 75 dB. Bij een koelkast ligt de geluidsproductie lager, vaak rond de 40 dB. Ga eens naast deze apparaten zitten en probeer vast te stellen of je met het geluid om je heen in slaap zou kunnen vallen. 

Energieverbruik van de mobiele airco 

Een mobiele airco verbruikt meer energie dan een split airco. Het voordeel van een mobiele airco is echter dat je deze in verschillende ruimte kunt gebruiken en dat deze goedkoper is in de aanschaf. Voorkom een onnodig hoog energieverbruik, door goed te kijken naar het energielabel van jouw stille mobiele airco. Een gemiddeld model mobiele airco heeft een verbruik van zo’n 200 kWh als je deze een maand lang iedere dag gedurende 6.5 uur aan zou hebben staan. Die 6.5 uur haal je gedurende de nacht al snel. 

Ter vergelijking, een split unit vaste airco heeft een verbruik van 150 kWh per maand, als je deze 6.5 uur per dag in zou schakelen. 

Functies op de mobiele airco 

Tot slot is het zaak om te kijken naar de functies die de stille mobiele airco je biedt. Is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de mobiele airco een ruimte te laten verwarmen in de herfst en winter? Er zijn steeds meer stille mobiele airco’s die over deze functie beschikken. Ook met een vaste airco is het over het algemeen mogelijk om een ruimte te verwarmen. Let erop dat het verwarmen van een ruimte met een mobiele airco soms erg veel energie kost. 

Heb je de mogelijkheid om een timer in te stellen op de mobiele airco? De stille mobiele airco schakelt zich als gevolg van de timer automatisch uit op een vooraf gekozen moment. Dit is prettig, want vaak is het zonde als de mobiele airco gedurende de nacht blijft draaien. Eenmaal in slaap is de kans klein dat je wakker wordt door de hogere temperatuur in de ruimte. Doordat het buiten afkoelt zal de temperatuur niet hoger worden, dan op het moment dat je in slaap valt. 

Ook prettig is het, wanneer je de mobiele airco op verschillende standen kunt zetten. In de lente zal het niet noodzakelijk zijn om de mobiele airco op volle toeren te laten draaien. Een lagere stand produceert minder geluid, waardoor je nog minder last zal hebben van de stille mobiele airco. 

Niet onbelangrijk; een afstandsbediening bij de stille mobiele airco. De afstandsbediening komt voornamelijk van pas, wanneer je de mobiele airco achter het bed of in een hoek van de kamer hebt geplaatst. Je wilt ’s nachts niet uit je bed hoeven te stappen om de mobiele airco uit te schakelen of op een andere stand te zetten. 

Top 5: beste stille mobiele airco’s van dit moment 

Onderstaand vind je een top 5 met de beste mobiele airco’s van dit moment. Het overzicht kan je inspiratie geven, wanneer je zelf op zoek bent naar een mobiele airco die weinig lawaai produceert. 

Evolar EVO-ES9000 

Wanneer je op zoek bent naar een hele stille mobiele airco, dan is de Evolar EVO-ES9000 de beste oplossing. Deze mobiele airco heeft een geluidsproductie van slechts 45 dB. Het maakt dat het geluidsniveau van dit apparaat enigszins overeenkomt met die van een koelkast. Enig nadeel aan de Evolar EVO-ES9000 is de prijs van dit model. Het apparaat behoort tot de duurste mobiele airco’s van dit moment. Stel voor je gaat slapen een timer in, zodat de Evolar EVO-ES9000 zichzelf automatisch uitschakelt na verloop van tijd. Het model is niet te gebruiken om een ruimte te verwarmen. 

evolar evo es9000 mobiele airco
Evolar EVO es9000 mobiele airco

GREE Purity mobiele airco 

De GREE Purity mobiele airco is een goed alternatief voor de Evolar EVO-ES9000. Dit model heeft een geluidsproductie van 53 dB, waarmee het eveneens een zeer stille mobiele airconditioning is. Leuk aan dit model is het feit dat je deze via de WiFi-verbinding in huis op afstand kunt bedienen. Tevens beschikt het model over een timer, zodat je deze automatisch uit kunt laten schakelen als je eenmaal in slaap bent gevallen. Je kunt de GREE Purity mobiele airco niet gebruiken om ruimtes op te warmen in de herfst of winter. 

gree purity mobiele airco
Gree Purity mobiele airco

DeLonghi PAC AN112 Silent

Zoals de naam van deze stille mobiele airco van DeLonghi al doet vermoeden, heeft de DeLonghi PAC AN112 Silent een lage geluidsproductie: 63 dB. Het model maakt meer geluid dan de reeds beschreven modellen en is niet goedkoop. Deze stille mobiele airco valt in dezelfde prijsklasse als de Evolar EVO-ES9000. Het model beschikt over een timer, waardoor deze zichzelf uitschakelt. Uniek aan het model is het feit, dat deze mobiele airco de temperatuur en het vocht in de lucht automatisch aanpast naar de klimatologische omstandigheden in de ruimte. Het biedt je veel comfort! 

delonghi pinguino mobiele airco
De’Longhi Pinguino mobiele airco

Clatronic CL 3716 mobiele airco 

De Clatronic CL 3716 stille mobiele airco lijkt qua geluidsproductie sterk op het model van DeLonghi. Dit apparaat heeft een geluidsniveau van 65 dB, wanneer deze op volle toeren draait tijdens een warme zomerdag. Belangrijk verschil zit in de prijs! De Clatronic CL 3716 is een hele goedkope stille mobiele airco van slechts een paar honderd euro. Het vermogen van dit apparaat is wel iets lager dan het vermogen van andere modellen uit dit overzicht. Dit betekent dat het langer duurt, voordat de ruimte gekoeld is. Je kunt het apparaat bedienen via een app op je smartphone. Deze koppel je via de WiFi-verbinding in huis aan de mobiele airco. 

clatronic cl 3716 wi fi mobiele airco
Clatronic cl 3716 wi fi mobiele airco

Eurgeen mobiele airco 

De top 5 stille mobiele airco’s is compleet met de Eurgeen mobiele airco, welke een geluidsproductie van 65 dB heeft. Het model is qua prijs te vergelijken met de Clatronic CL 3716. Qua vermogen heeft de Eurgeen mobiele airco echter meer te bieden dan het model van Clatronic. Je kunt deze mobiele airco gebruiken in een ruimte van circa 25 vierkante meter. Is het erg warm, dan wordt het gebruik van deze mobiele airco aangeraden voor ruimtes van slechts 20 vierkante meter. Het apparaat is hierdoor niet geschikt voor een woonkamer, maar volstaat voor de slaapkamer. 

eurgeen mobiele airco
Eurgeen mobiele airco

Conclusie: wat is de beste stille mobiele airco? 

Op basis van het overzicht in dit artikel en de factoren die we eerder op deze pagina bespraken, kan gesteld worden dat de Evolar EVO-ES9000 de beste stille mobiele airco is. Het model biedt een geluidsniveau van minder dan 50 dB. Enig nadeel aan deze mobiele airco is de prijs hiervan. Ben je op zoek naar een goedkope stille mobiele airco? Overweeg in dat geval de Eurgeen mobiele airco. Deze biedt een groot vermogen en een geluidsproductie van 65 dB. Dit is meer dan de Evolar EVO-ES9000 doet, maar nog steeds relatief stil!  

Plaats een reactie