Stille mobiele airco

Kies voor een stille mobiele airco om deze ingeschakeld te kunnen houden tijdens het slapen. Een mobiele airco gebruik je voornamelijk in de slaapkamer, tijdens zwoele zomeravonden. Het is bijzonder vervelend, als de mobiele airco je tot laat in de avond wakker houdt.

Top 5 Beste stille mobiele airco’s

#1 Beoordeeld
HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner 4 modi afstandsbediening 24u timer ABS wit 823-013V90

De zomerse hitte kan onvoorspelbaar zijn, daarom heb je een multifunctioneel koelapparaat nodig. Koop deze mobiele airconditioner van HOMCOM die vier taken in één uitvoert. "Koelen"' houdt de kamer op een constante temperatuur. "Ventilatie" regelt de snelheid van de ventilator, "Ontvochtiging"...

Eurom Coolsilent 90 Mobiele Airco met Wifi - 9000 BTU - Extra stille airco

De Eurom Coolsilent 90 Wifi Stille Mobiele Airconditioner wordt niet voor niets ‘coolsilent’ en ‘stil’ genoemd. Dankzij de zeer stille compressor maakt deze mobiele airconditioner lang niet zoveel lawaai als andere mobiele airco’s. De mobiele airconditioner meet 47 x 37 x 76,5 cm en weegt 26 kg....

AC7001 mobiele airco - 7.000 BTU

Eurom AC7001 mobiele airco De Eurom AC7001 verkoelt met een vermogen van 2050 watt ruimtes tot 70 m³. Deze mobiele airco beschikt over 3 snelheidsstanden en heeft een verstelbare uitblaasrichting. Wil je de mobiele airco 's nachts gebruiken? Geen probleem; met de timer stel je in wanneer hij...

Luxe Mobiele Airco – 4 in 1 Airconditioning – Voor Slaapkamer, Woonkamer, Kantoor – Inclusief Vensterkit – Modern Design – Wit

Verbeter uw comfort thuis of op kantoor met onze mobiele airco, een krachtige en veelzijdige oplossing voor ruimtekoeling. Perfect voor gebieden zonder permanente airconditioninginstallatie, biedt dit apparaat een uitstekend koelvermogen dat u helpt om te gaan met hittegolven en warme zomerdagen....

Aspen Mobiele Airco 12000 BTU raamafdekset 3.5kw

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke, energiezuinige en draagbare airconditioner die ook kan verwarmen? Dan is de Aspen mobiele airco perfect voor u! Met deze airco kunt u niet alleen uw ruimte koelen en ventileren, maar ook de luchtvochtigheid reguleren. OmschrijvingDe Aspen mobiele airco...

Op zoek naar de beste stille mobiele airco 

De belangrijkste factor bij de aankoop van een stille mobiele airco is vanzelfsprekend de geluidsproductie hiervan. Er zijn echter meer factoren om rekening mee te houden. Denk ook aan het energieverbruik van de mobiele airco, het formaat hiervan en de mogelijkheid om ruimtes te verwarmen. Een airco dient tegenwoordig niet alleen voor het koelen van de kamer, maar ook voor het verwarmen hiervan in de herfst- en wintermaanden. Een goede aanvulling op de radiator of vloerverwarming in je kamer. Onderstaand zoomen we verder in op de belangrijkste factoren om op te letten bij de aankoop van een stille mobiele airco. 

Houd er bij de aankoop van een stille mobiele airco rekening mee, dat je de slang van het apparaat naar buiten moet laten hangen. Via deze slang wordt de warme lucht afgevoerd. Koelvloeistof in de mobiele airco koelt de lucht en zorgt dat het gekoeld de kamer in wordt geblazen. Woon je aan een drukke weg? In dat geval kan het nadelig zijn, dat je het raam open moet laten staan voor de afvoerslang van de mobiele airco. 

Geluidsproductie van een stille mobiele airco 

Van een stille mobiele airco mag verwacht worden, dat deze niet veel meer dan 65 dB aan geluid produceert. Er zijn modellen die een geluidsproductie hebben van minder dan 60 dB of zelfs minder dan 50 dB! Het is afhankelijk van je persoonlijke wensen, of dit voor jou noodzakelijk is. Houd er rekening mee, dat je in de zomer vaak minder goed slaapt door de warmte in de slaapkamer en de warmte die je lichaam vasthoudt. Dit betekent dat je in de winter makkelijker in slaap zal vallen, dan gedurende de warme zomerdagen. Een te grote geluidsproductie van de mobiele airco bemoeilijkt het in slaap vallen nog verder. 

Maak het zoeken naar de meest geschikte stille mobiele airco voor jouw ruimtes makkelijker, door diens geluidsproductie te vergelijken met andere huishoudelijke apparaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wasmachine. Een regulier model produceert een geluidsniveau van circa 75 dB. Bij een koelkast ligt de geluidsproductie lager, vaak rond de 40 dB. Ga eens naast deze apparaten zitten en probeer vast te stellen of je met het geluid om je heen in slaap zou kunnen vallen. 

Energieverbruik van de mobiele airco 

Een mobiele airco verbruikt meer energie dan een split airco. Het voordeel van een mobiele airco is echter dat je deze in verschillende ruimte kunt gebruiken en dat deze goedkoper is in de aanschaf. Voorkom een onnodig hoog energieverbruik, door goed te kijken naar het energielabel van jouw stille mobiele airco. Een gemiddeld model mobiele airco heeft een verbruik van zo’n 200 kWh als je deze een maand lang iedere dag gedurende 6.5 uur aan zou hebben staan. Die 6.5 uur haal je gedurende de nacht al snel. 

Ter vergelijking, een split unit vaste airco heeft een verbruik van 150 kWh per maand, als je deze 6.5 uur per dag in zou schakelen. 

Functies op de mobiele airco 

Tot slot is het zaak om te kijken naar de functies die de stille mobiele airco je biedt. Is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de mobiele airco een ruimte te laten verwarmen in de herfst en winter? Er zijn steeds meer stille mobiele airco’s die over deze functie beschikken. Ook met een vaste airco is het over het algemeen mogelijk om een ruimte te verwarmen. Let erop dat het verwarmen van een ruimte met een mobiele airco soms erg veel energie kost. 

Heb je de mogelijkheid om een timer in te stellen op de mobiele airco? De stille mobiele airco schakelt zich als gevolg van de timer automatisch uit op een vooraf gekozen moment. Dit is prettig, want vaak is het zonde als de mobiele airco gedurende de nacht blijft draaien. Eenmaal in slaap is de kans klein dat je wakker wordt door de hogere temperatuur in de ruimte. Doordat het buiten afkoelt zal de temperatuur niet hoger worden, dan op het moment dat je in slaap valt. 

Ook prettig is het, wanneer je de mobiele airco op verschillende standen kunt zetten. In de lente zal het niet noodzakelijk zijn om de mobiele airco op volle toeren te laten draaien. Een lagere stand produceert minder geluid, waardoor je nog minder last zal hebben van de stille mobiele airco. 

Niet onbelangrijk; een afstandsbediening bij de stille mobiele airco. De afstandsbediening komt voornamelijk van pas, wanneer je de mobiele airco achter het bed of in een hoek van de kamer hebt geplaatst. Je wilt ’s nachts niet uit je bed hoeven te stappen om de mobiele airco uit te schakelen of op een andere stand te zetten. 

Top 5: beste stille mobiele airco’s van dit moment 

Onderstaand vind je een top 5 met de beste mobiele airco’s van dit moment. Het overzicht kan je inspiratie geven, wanneer je zelf op zoek bent naar een mobiele airco die weinig lawaai produceert. 

Duux North 9K BTU/u Silent

Als je een beetje zoals ik bent, dan vind je het heerlijk om in de zomer te genieten van het warme weer, maar als het op slapen aankomt, dan wil je een lekker frisse kamer. En daar komt de Duux North 9K mobiele airco om de hoek kijken. Deze airco zorgt niet alleen voor een heerlijk verkoelende poolbries in je slaapkamer op die warme zomerdagen, maar hij is ook nog eens muisstil. Je hoort slechts een zacht gesuis, wat eigenlijk best rustgevend is. Dus in plaats van wakker te liggen door het lawaai op straat, kun je nu genieten van een zachte, rustgevende slaap.

Een ander pluspunt is de verwarmingsfunctie van de Duux North 9K. Dus als de koude winterdagen aanbreken, hoef je niet te rillen in je slaapkamer maar kan je evengoed je kamer verwarmd krijgen met deze airco. Ook het design van de Duux North 9K is zeker het vermelden waard. De elegante en moderne vormgeving past in vrijwel ieder interieur, zonder overheersend te zijn. De fraaie lichtgrijze afwerking maakt dat de airco subtiel aanwezig is. Het is eens iets anders als de klassieke witte airco’s.

De 24-uurstimer van de Duux North 9K zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het aan- en uitzetten van de airco of verwarming. Je stelt simpelweg in wanneer je wil dat de airco of verwarming begint en stopt. Daarnaast kun je de airco makkelijk bedienen met de gratis Duux-app of via spraakassistenten zoals Google Assistant en Amazon Alexa.

Inventor Chilly


De Inventor Chilly 9000 BTU is een mobiele airco die verkoeling biedt tijdens warme zomerdagen. Deze airco is speciaal ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar een fluisterstille oplossing om het hoofd te bieden aan de hitte. Met een geluidsniveau van slechts 50 dB behoort de Inventor Chilly 9000 BTU tot de stilste mobiele airco’s in haar klasse.

Deze airco beschikt over verschillende handige functies, waaronder een slaapmodus, ontvochtigingsstand en ventilatiestand. De slaapmodus stelt je in staat om een tijd in te stellen waarop de airco automatisch de temperatuur verlaagt naar een aangename slaapconditie. Zo kun je genieten van een koele en comfortabele slaapkamer wanneer je naar bed gaat.

Voor de installatie hoef je je geen zorgen te maken, want de Inventor Chilly 9000 BTU wordt geleverd met een raamafdichtingsset en luchtpijp. Dit zorgt ervoor dat de warme lucht naar buiten wordt afgevoerd en voorkomt koelverlies. Bovendien is de slang van de airco flexibel en uitbreidbaar, waardoor je de airco eenvoudig van ruimte kunt verplaatsen zonder deze op een ander raam te hoeven aansluiten.

Naast het bieden van verkoeling is de Inventor Chilly 9000 BTU ook energiezuinig en milieuvriendelijk. Met energielabel A en het gebruik van het milieuvriendelijke R290-koelgas zorgt deze airco voor hoge energie-efficiëntie. Dit maakt de airco niet alleen zuinig in gebruik, maar ook beter voor het milieu.

Met de meegeleverde afstandsbediening kun je de airco eenvoudig bedienen vanaf de bank of je bed. Of je nu de temperatuur wilt aanpassen, de ventilatorsnelheid wilt regelen of de timer wilt instellen, het is allemaal mogelijk met de handige afstandsbediening.

DeLonghi PAC AN112 Silent

Ben je op zoek naar een betrouwbare en stille mobiele airconditioner om je comfort te verhogen tijdens warme zomerdagen? Dan raad ik je de De’Longhi Pinguino PAC AN112 aan. Wat mij direct opviel aan de De’Longhi Pinguino PAC AN112 is het indrukwekkende koelvermogen van 11.000 Btu. Dit maakt het perfect voor ruimtes tot 37 m². Maar wat deze mobiele airco echt onderscheidt, is het stille karakter. Met een geluidsniveau van slechts 63 dB zul je nauwelijks merken dat hij aan staat. Dit is vooral belangrijk als je wilt genieten van verkoeling zonder dat het storende geluiden met zich meebrengt.

Een ander aspect dat ik erg waardeer aan deze airconditioner is het gebruik van een volledig natuurlijk en ecologisch koudemiddel, namelijk R290 propaangas. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar draagt ook niet bij aan het broeikaseffect. Het feit dat De’Longhi zich bewust is van duurzaamheid en dit toepast in hun producten spreekt mij persoonlijk erg aan.

Wat betreft gebruiksgemak is de De’Longhi Pinguino PAC AN112 een uitstekende keuze. Het LCD-display met Comfort Light Indicator (CLI) systeem geeft duidelijke feedback over de comfortstatus, zodat je altijd op de hoogte bent van de instellingen. Bovendien kun je met de meegeleverde infrarood afstandsbediening gemakkelijk alle functies bedienen.

Een van de handige functies die deze airco biedt, is de ontvochtigingsfunctie. Het kan tot 41 liter vocht per dag verwijderen, waardoor de lucht in je ruimte niet alleen koeler maar ook aangenamer wordt. Daarnaast heeft het een ventilatiefunctie met drie verschillende snelheden, zodat je de luchtstroom naar wens kunt aanpassen.

Clatronic CL 3716 mobiele airco 

De Clatronic CL 3716 stille mobiele airco lijkt qua geluidsproductie sterk op het model van DeLonghi. Dit apparaat heeft een geluidsniveau van 65 dB, wanneer deze op volle toeren draait tijdens een warme zomerdag. Belangrijk verschil zit in de prijs! De Clatronic CL 3716 is een hele goedkope stille mobiele airco van slechts een paar honderd euro. Het vermogen van dit apparaat is wel iets lager dan het vermogen van andere modellen uit dit overzicht. Dit betekent dat het langer duurt, voordat de ruimte gekoeld is.

Een van de kenmerken die direct opvalt, is de handige Wi-Fi-bediening. Je kunt de airco eenvoudig draadloos aansturen via je smartphone of tablet, waar je ook bent. Met behulp van de speciale app kun je verschillende handige extra functies gebruiken, zoals een programmeerbare timer, slaapstand en ventilatorsnelheid. Het is geweldig om de airco alvast aan te kunnen zetten voordat je thuiskomt, zodat je meteen kunt genieten van een aangename en koele omgeving.

Een ander voordeel van deze airco is het energieverbruiksniveau. Met een energie-efficiëntieklasse A is dit apparaat zuinig in gebruik en helpt het je energiekosten te verlagen, terwijl het toch krachtig genoeg is om ruimtes tot 30 m² effectief te koelen.

Het enige aandachtspunt dat ik wil benoemen, is dat de slaapstand niet significant stiller is dan de normale stand op de laagste ventilatorsnelheid. Dit kan voor sommige mensen een punt van overweging zijn als ze gevoelig zijn voor geluid tijdens het slapen.

Eurgeen mobiele airco 

De top 5 stille mobiele airco’s is compleet met de Eurgeen mobiele airco, welke een geluidsproductie van 65 dB heeft. Het model is qua prijs te vergelijken met de Clatronic CL 3716. Qua vermogen heeft de Eurgeen mobiele airco echter meer te bieden dan het model van Clatronic. Je kunt deze mobiele airco gebruiken in een ruimte van circa 25 vierkante meter. Is het erg warm, dan wordt het gebruik van deze mobiele airco aangeraden voor ruimtes van slechts 20 vierkante meter. Het apparaat is hierdoor niet geschikt voor een woonkamer, maar volstaat voor de slaapkamer. 

De airconditioner is voorzien van handige functies, zoals wielen en handvatten, 2 standen voor de ventilator, een LED-scherm en een afstandsbediening. Hierdoor is het apparaat eenvoudig te verplaatsen en te bedienen. Wat deze airconditioner onderscheidt, is het lage energieverbruik. Met een energielabel A is dit een efficiënte en duurzame keuze. Je kunt genieten van directe verkoeling op de gewenste plek, terwijl je energie bespaart. Bovendien heeft de airco een compact ontwerp, waardoor hij niet veel ruimte in beslag neemt.

De airconditioner biedt vier verschillende functies om aan jouw behoeften te voldoen. In de koelmodus werkt de airco als een ventilator en verspreidt hij koude lucht door de kamer. Je kunt de snelheid van de ventilator aanpassen en met de ingebouwde timer een tijd instellen voor automatische uitschakeling.

Als je alleen vocht wilt verwijderen, kun je de airco instellen op de ontvochtigingsmodus. Hierbij kan de airconditioner tot 1 liter vocht per uur uit de lucht halen. In de verwarmingsmodus zorgt de airco met een capaciteit van 7000 BTU / 2,05 kW voor extra warmte in de winter. Wil je liever gewoon wat frisse lucht? Dan is de ventilatiemodus de juiste keuze. Met twee verschillende ventilatorsnelheden kun je snel genieten van een aangenaam briesje.

De airconditioner wordt geleverd met een handige afstandsbediening, waarmee je het apparaat comfortabel kunt bedienen vanuit je luie stoel. Met de digitale timerfunctie kun je het klimaat in huis overal en altijd beheren.

Conclusie: wat is de beste stille mobiele airco? 

Op basis van het overzicht in dit artikel en de factoren die we eerder op deze pagina bespraken, kan gesteld worden dat de Evolar EVO-ES9000 de beste stille mobiele airco is. Het model biedt een geluidsniveau van minder dan 50 dB. Enig nadeel aan deze mobiele airco is de prijs hiervan. Ben je op zoek naar een goedkope stille mobiele airco? Overweeg in dat geval de Eurgeen mobiele airco. Deze biedt een groot vermogen en een geluidsproductie van 65 dB. Dit is meer dan de Evolar EVO-ES9000 doet, maar nog steeds relatief stil!  

Plaats een reactie