Goedkope mobiele airco

Een goedkope mobiele airco heeft een prijs tussen de 200 en 300 euro. Voorbeelden van kwalitatief goede en goedkope mobiele airco’s zijn de JustFire AIRCO7000 en de Klarbach CM30751WE. Ook de Tristar AC-5560 mobiele airco is het bekijken waard. Deze biedt een heel groot vermogen. In dit artikel zetten we de beste goedkope mobiele airco’s op een rijtje en zoomen we in op factoren waarmee rekening gehouden dient te worden bij het vergelijken van de verschillende airco’s. 

Top-5 Goedkope mobiele airco’s

#1 Beoordeeld
HOMCOM Mobiele airconditioner airconditioner 4 modi afstandsbediening 24u timer ABS wit 823-013V90

De zomerse hitte kan onvoorspelbaar zijn, daarom heb je een multifunctioneel koelapparaat nodig. Koop deze mobiele airconditioner van HOMCOM die vier taken in één uitvoert. "Koelen"' houdt de kamer op een constante temperatuur. "Ventilatie" regelt de snelheid van de ventilator, "Ontvochtiging"...

Comfee 3-in-1 Smart Mobiele Airco - Ventilator - Luchtontvochtiger - Te Bedienen via App - Spraakbesturing - 7000 BTU/h Voor Kamer Van 68m³ - Inclusief Raamafdichtingskit - Geen Verwarmfunctie

Let op: deze airconditioner heeft geen verwarmingsfunctie. DUO luchtfiltratiesysteem Comfee mobiele airco hebben geavanceerde filtratiesysteem met H13 echt HEPA filter en vóórfilter verwijdert 99,9% van ultrafijne deeltjes met grootte van 0,3µm om u tegen PM 2,5, allergenen, fijn stof,...

Auronic Mobiele Airco - 10.000 BTU - 4 Standen - met Afstandsbediening en Raamafdichtingskits - 5-25m²

Op zoek naar verkoeling in huis op de warme zomerdagen? Met de Auronic Mobiele Airco ben je verzekerd van een optimale verkoeling. De mobiele airconditioner van Auronic is geschikt voor alle ruimtes van 5-25 m². Kies uit 1 van de 4 verschillende standen: koelen, ventileren, ontvochtigen of...

SEEGER Mobiele Smart Airco met WiFi - 9000 BTU - Inclusief Installatiekit - Voor Woonkamer en Slaapkamer - Airconditioning - SAC9000S-B - Zwart

Tijdens de warme zomerdagen kan iedereen wel wat verkoeling gebruiken. Een mobiele airco is hiervoor de perfecte oplossing. De SEEGER SAC9000S-B is een compacte mobiele airco met een koelvermogen van 9000 BTU, geschikt voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of op kantoor. SMART functie De...

PRIMO PR575AC 3-in-1 Mobiele Airco - Ventilator - Luchtontvochtiger - 9000 BTU - Wit

Nood aan afkoeling op warme zomerdagen? De PRIMO PR575AC mobiele airco zorgt voor de gewenste temperatuur waar en wanneer jij het wilt. Met zijn koelvermogen van 9000 BTU is deze airco geschikt om ruimtes tot 80m³ te verkoelen. Je kan zelf de temperatuur bepalen van 17°C tot 30°C en kiezen uit...

Op zoek naar de beste goedkope mobiele airco 

Bij de aankoop van een goedkope mobiele airco zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld op de eenvoud bij het verplaatsen van de mobiele airco. Is het model uitgevoerd met wieltjes aan de onderzijde, of dien je deze al tillend te verplaatsen? Let ook goed op de mogelijkheid om een ruimte niet alleen te kunnen koelen, maar ook te verwarmen. Dit is handig in de wintermaanden! In het bijzonder in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Veel mobiele airco’s beschikken daarbij over een geïntegreerd luchtfilter. Hiermee laat je de lucht in de ruimte waar de mobiele airco gebruikt wordt filteren. Dit helpt onder meer allergische reacties op pollen en stof in de lucht te verminderen. 

Zitten er enkel voordelen aan een goedkope mobiele airco? Nee, ook deze modellen kennen een paar nadelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een mobiele airco relatief veel geluid maakt in vergelijking met een vaste single split airco. Daarbij heeft een mobiele airco een slang, welke naar buiten gelegd moet worden. Dit betekent dat het raam in je slaap- of werkkamer mogelijk open moet blijven staan. Het zijn factoren om rekening mee te houden, wanneer je op zoek gaat naar de beste goedkope mobiele airco. 

Vermogen van de goedkope mobiele airco 

Je wilt er zeker van zijn dat de mobiele airco krachtig genoeg is om je ruimte te kunnen koelen. Dit meet je door te kijken naar het vermogen van het apparaat. Vaak wordt het vermogen van een (mobiele) airco uitgedrukt in het aantal BTU. Aangeraden wordt om voor een mobiele airco met een vermogen van tenminste 5.000 tot 6.000 BTU te kiezen. Deze airco’s zijn geschikt voor ruimtes rond de 20 vierkante meter. Des te groter het vermogen, des te groter is logischerwijs ook de ruimte die met de mobiele airco gekoeld kan worden in de zomer. Wil je weten wat je nodig hebt? Bereken dat je BTU met onze gratis BTU Calculator.

Functies van een mobiele airco 

Een goedkope mobiele airco kan vaak meer, dan slechts het koelen van een ruimte in huis. Gebruikt de mobiele airco bijvoorbeeld ook voor het verwarmen van je kamer in de herfst of winter. Het is een fijne toevoeging op vloerverwarming of een radiator in de ruimte. Met name in slecht geïsoleerde huizen kan het soms lastig zijn om een kantoor te verwarmen. Door voor een goedkope mobiele airco met verwarmfunctie te kiezen, heb je hier niet langer last van. 

Naast het verwarmen en koelen van ruimtes, kunnen veel mobiele airco’s ook lucht ontvochtigen. Een te hoge luchtvochtigheid is schadelijk voor je gezondheid. In het bijzonder, wanneer je te maken hebt met astma of reuma. Klachten die bij deze aandoeningen horen worden versterkt door een te hoge luchtvochtigheid. 

Afstandsbediening bij de mobiele airco 

Tegenwoordig wordt vrijwel iedere goedkope mobiele airco geleverd met een afstandsbediening. Zeker wanneer je de mobiele airco in de slaapkamer gebruikt biedt dit voordelen. Je hoeft je bed niet uit te komen om de mobiele airco te kunnen bedienen. De afstandsbediening maakt het bij sommige mobiele airco’s mogelijk om te wisselen tussen verschillende standen. Niet iedere mobiele airco beschikt over meerdere standen. Let hier goed op bij het vergelijken van de verschillende opties. 

Timer op de mobiele airco 

Wellicht wil je de mobiele airco niet de hele nacht laten draaien. Dit is immers zonde van de energie! Daarbij heb je de koele lucht van de mobiele airco voornamelijk nodig om in slaap te komen. In de nacht is het buiten koeler, waardoor de ruimte minder snel opwarmt. Veel goedkope mobiele airco’s beschikken over een timerfunctie. Het voordeel van de timer is de mogelijkheid om de mobiele airco zich na bijvoorbeeld twee uur automatisch uit te laten schakelen. 

Geluidsproductie van de mobiele airco 

Mobiele airco’s staan erom bekend dat ze meer geluid produceren dan bijvoorbeeld een single split airco voor aan de wand. Daartegenover staat vanzelfsprekend het voordeel, dat je de mobiele airco naar iedere gewenste plek in huis kunt verplaatsen. Kijk goed naar de exacte geluidsproductie van een goedkope mobiele airco. Zeker wanneer je het lastig vindt om in slaap te komen in de zomer, is het prettig wanneer de geluidsproductie van de mobiele airco niet te ver boven de 50 dB ligt.  

Tip: wanneer je heel slecht slaapt in de zomer is het aan te raden om voor een stille mobiele airco te kiezen. Dit brengt het nadeel met zich mee, dat de kosten vaak hoger liggen dan bij een goedkope mobiele airco. 

Mogelijkheid om mobiele airco te verplaatsen 

De meeste mobiele airco’s zijn uitgevoerd met een viertal zwenkwielen aan de onderzijde. Dit maakt het heel eenvoudig om de mobiele airco naar een andere plek in de kamer of naar een andere ruimte te verplaatsen. Er zijn echter ook mobiele airco’s zonder wielen. Deze moet je optillen om het apparaat elders in huis te kunnen gebruiken. 

Beste goedkope mobiele airco’s

Onderstaand vind je een overzicht van de beste goedkope mobiele airco’s. Het inspireert je wellicht, wanneer je zelf een goedkope airco aan gaat schaffen. Let bij de aankoop van een goedkope airco op de factoren die eerder op deze pagina beschreven werden. 

JustFire AIRCO7000

De JustFire AIRCO7000 is een kwalitatief goede mobiele airco met een vermogen van 7.000 BTU. Het maakt dat de airco ruimtes relatief makkelijk koel weet te houden in de zomermaanden. Je kunt deze mobiele airco gebruiken voor ruimtes met een oppervlakte van tussen de 20 en 25 m²: bijvoorbeeld een slaapkamer, thuiskantoor of een kleine woonkamer.

De airco werkt met een afvoerslang naar buiten. Dat betekent dat je een raam of een deur nodig hebt waar je de slang door kunt leiden. Het installeren van de slang is eenvoudig, en het zorgt ervoor dat de warme lucht efficiënt uit de kamer wordt gevoerd. Het maakt het koelproces veel effectiever dan bij sommige andere draagbare airconditioners die ik heb gezien.

Een van de dingen die ik waardeer aan de JustFire AIRCO7000 is het energieverbruiksniveau. Met een energielabel van A is het een van de meer energiezuinige modellen op de markt. Dat betekent dat je kunt genieten van een koele kamer zonder je zorgen te hoeven maken over een hoge elektriciteitsrekening.

Ook is het geluidsniveau maximaal 63 dB. Hoewel dat misschien niet het stilste model op de markt is, vind ik het nog steeds acceptabel. Zelfs als de airco op vol vermogen draait, is het geluid niet storend. Het is een constant, gelijkmatig geluid dat na een tijdje bijna op de achtergrond verdwijnt.

Tot slot wordt de JustFire AIRCO7000 geleverd met een afstandsbediening. Dat is een klein detail, maar het maakt een groot verschil in gebruiksgemak. Je kunt de temperatuur en de ventilatorsnelheid aanpassen zonder op te hoeven staan. Ideaal als je lekker op de bank zit of in bed ligt.

Voordelen

 • Heeft een koelvermogen van 7000 BTU, wat perfect is voor kleinere ruimtes
 • Zeer energiezuinig met een energielabel van A
 • Wordt geleverd met een handige afstandsbediening voor extra gebruiksgemak

Nadelen

 • Het geluidsniveau van maximaal 63 dB kan voor sommige mensen een beetje luid zijn​

Klarbach CM30751WE

Als je op zoek bent naar een oplossing om je huis koel te houden tijdens de warme zomerdagen, dan is de Klarbach CM30751WE mobiele airco misschien wel iets voor jou. Wat mij opviel aan dit apparaat is de eenvoud waarmee het kan worden geïnstalleerd. Je hoeft alleen maar de afvoerslang naar buiten te leiden en het apparaat aan te zetten.

Met een capaciteit van 7000 BTU is deze airco geschikt voor ruimtes tot 20-25m². Ideaal dus voor een slaap- of studeerkamer. Het is echt handig om een koele ruimte te hebben waar je kunt werken of slapen, zelfs op de heetste dagen van het jaar.

Het energieverbruiksniveau is A, wat betekent dat het apparaat relatief energiezuinig is. In een tijd waarin we allemaal proberen te besparen op energie, is dit zeker een pluspunt. Daarnaast is het maximale geluidsniveau 65 dB, wat vergelijkbaar is met een normaal gesprek. Het is niet volledig stil, maar zeker niet storend.

Een andere handige functie die ik waardeerde (net als bij de JustFire) was de afstandsbediening. Je kunt de temperatuur en andere instellingen gemakkelijk aanpassen zonder op te staan van je stoel of bed. Echt een leuke touch die bijdraagt aan het gemak. Ook handig aan deze mobiele airco is het feit dat deze een ontvochtigingsfunctie heeft. Zeker in oudere woningen kan de luchtvochtigheid in huis erg groot zijn. Zet de mobiele airco aan om het vocht uit de lucht op te nemen.

Maar laat me eerlijk zijn, geen enkel product is perfect. Hoewel de Klarbach CM30751WE mobiele airco veel te bieden heeft, is het misschien niet de beste keuze als je van plan bent om grotere ruimtes te koelen. Met een capaciteit van 7000 BTU is het gewoon niet krachtig genoeg voor een grote woonkamer of een open keuken.

Voordelen

 • Eenvoudige installatie: je hoeft alleen maar de afvoerslang naar buiten te leiden.
 • Geschikt voor ruimtes tot 20 m²: ideaal voor een slaap- of studeerkamer.
 • Energiezuinig: met een energieverbruiksniveau van A.

Nadelen

 • Niet geschikt voor grotere ruimtes

Cecotec ForceClima 7050

De Cecotec ForceClima 7050 is een kwalitatief goede mobiele airco, welke tegen een hele scherpe prijs wordt aangeboden. De kosten van dit model liggen net iets boven de 200 euro. Hiermee is dit model goedkoper dan bijvoorbeeld de mobiele airco van Klarbach. Het model beschikt over een vermogen van 7.000 BTU en wordt geleverd met een afstandsbediening. Ook handig aan deze mobiele airco is de geïntegreerde timer. 

Naast de mogelijkheid om ruimtes te koelen met de Cecotec ForceClima 7050 kun je ruimtes met dit apparaat ventileren en de lucht hier ontvochtigen. Op deze manier ben je verzekerd van een schone lucht in de kamers van je woning!  Het belangrijkste aspect van een airconditioner is natuurlijk hoe goed hij kan koelen. De Cecotec ForceClima 7050 heeft me daarin echt niet teleurgesteld. Op de warmste dagen houdt hij je woonkamer heerlijk koel, zodat je comfortabel kon werken en ontspannen.

Ondanks zijn kracht is de ForceClima 7050 ook verrassend stil. Met een geluidsniveau van 65 dB kun je er gemakkelijk naast zitten en een gesprek voeren, tv kijken of zelfs een dutje doen zonder gestoord te worden.

Op basis van mijn ervaringen zou ik zeggen dat de ForceClima 7050 een uitstekende keuze is voor iedereen die op zoek is naar een krachtige, gemakkelijk te installeren en stille airconditioner. Het is een beetje duurder dan sommige andere modellen op de markt, maar naar mijn mening is het het extra geld meer dan waard.

Voordelen

 • Krachtige koelcapaciteit
 • Eenvoudige installatie
 • Relatief stil

Nadelen

 • Iets duurder zijn dan sommige andere modellen

Tristar AC-5560 mobiele airconditioner

De Tristar AC-5560 mobiele airconditioner zit qua prijs aan de hoge kant voor een goedkope mobiele airco. Het model heeft echter een aanzienlijk groter vermogen dan de andere modellen uit dit overzicht. De Tristar AC-5560 levert een koelvermogen van 10.000 BTU. Het maakt deze mobiele airco geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van zo’n 25 tot 30 vierkante meter. Naast de mogelijkheid om een ruimte te koelen, kun je deze goedkope mobiele airco ook inzetten voor het verwarmen en ontvochtigen van de ruimte. Daarbij kun je de Tristar AC-5560 gebruiken als een ventilator.

Bovendien is de energie-efficiëntie van de AC-5560 opmerkelijk. Met een energielabel A hoef je je geen zorgen te maken dat je energierekening de pan uitrijst, wat toch een geruststellende gedachte is. De krachtige koelcapaciteit van 10.000 BTU en 2.9 kW betekent dat je zelfs grotere ruimtes tot 90 m3 kunt koelen. Tegelijkertijd zorgt de drogende functie ervoor dat er 1.2 liter water per uur uit de lucht wordt gefilterd. Dat is zeker een voordeel als het benauwd en drukkend is, omdat het de kamer snel aangenaam laat aanvoelen.

Het gebruiksgemak van de Tristar airconditioner is ook een pluspunt. Dankzij de afstandsbediening hoef je niet eens op te staan uit je comfortabele stoel om de temperatuur aan te passen. Je kunt zelfs een digitale timer instellen, zodat de airco automatisch in- of uitschakelt. Daarnaast is de airconditioner eenvoudig te verplaatsen dankzij de wieltjes, waardoor je hem gemakkelijk kunt gebruiken waar je hem het meest nodig hebt.

Voordelen

 • Veelzijdig: koelen, verwarmen en ontvochtigen.
 • Gemakkelijk te bedienen en verplaatsbaar.
 • Krachtig en ideaal voor grote ruimtes.

Nadelen

 • Mogelijk storend geluidsniveau van 65 dB.

Clatronic CL 3671 mobiele airconditioner 

De Clatronic CL 3671 mobiele airconditioner behoort qua prijs tot het lagere segment. Qua prestaties doet dit model echter niet onder voor iets duurdere mobiele airco’s. Het model heeft een vermogen van 7.000 BTU. Gebruik de airco in ruimtes met een oppervlakte van maximaal 25 vierkante meter. Ideaal voor in de slaapkamer! 

Het geluidsniveau, hoewel iets hoger dan sommige andere modellen, vond ik persoonlijk heel acceptabel. Natuurlijk hoor je het apparaat, maar het is op geen enkele manier storend. Het klinkt eerder als een stille achtergrondruis die me zelfs hielp om te slapen tijdens die plakkerige zomernachten.

Maar daarnaast is ook deze echt veelzijdig inzetbaar. Naast het koelen van de lucht, kan deze airco ook ontvochtigen. Zelf heb ik nogal last van allergieën en in vochtige omstandigheden worden die alleen maar erger. Sinds ik deze airco gebruik, heb ik opmerkelijk minder last van mijn allergie. De lucht voelt gewoon schoner en frisser. En dan nog iets: de airco is makkelijk te verplaatsen. Dankzij de zwenkwielen kon ik het apparaat zonder enige moeite van de woonkamer naar de slaapkamer rollen. Het betekende dat ik zowel overdag als ’s nachts van een koele omgeving kon genieten.

Voordelen

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding: het doet precies wat het belooft voor een betaalbare prijs.
 • Verschillende functionaliteiten: het kan koelen en de lucht ontvochtigen, wat bijdraagt aan een comfortabelere woonomgeving.
 • Draagbaarheid: het is gemakkelijk te verplaatsen tussen verschillende kamers dankzij de zwenkwielen.

Nadelen

 • Raam nodig om de warme lucht naar buiten te voeren

Conclusie: de beste goedkope mobiele airco 

Bij het vergelijken van goedkope mobiele airco’s zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk naar het vermogen van de mobiele airco, let op de functies waarover deze beschikt en bekijk hoe je de airco kunt gebruiken (alleen koelen, of ook verwarmen). Op basis van dergelijke factoren komt de JustFire AIRCO7000 naar voren als een kwalitatief goed model. Iets beter is de Tristar AC-5560 dankzij zijn vermogen van 10.000 BTU. Dit model is echter ook een stukje duurder! 

De goedkoopste oplossing is de mobiele airco van Clatronic. De Clatronic CL 3671 gebruik je daarbij niet alleen voor het koelen van een ruimte, maar ook voor het ontvochtigen van de lucht. Voor welke van de verschillende goedkope mobiele airco’s uit dit artikel kies jij? 

Plaats een reactie