Goedkope mobiele airco

Een goedkope mobiele airco heeft een prijs tussen de 200 en 300 euro. Voorbeelden van kwalitatief goede en goedkope mobiele airco’s zijn de JustFire AIRCO7000 en de Klarbach CM30751WE. Ook de Tristar AC-5560 mobiele airco is het bekijken waard. Deze biedt een heel groot vermogen. In dit artikel zetten we de beste goedkope mobiele airco’s op een rijtje en zoomen we in op factoren waarmee rekening gehouden dient te worden bij het vergelijken van de verschillende airco’s. 

Op zoek naar de beste goedkope mobiele airco 

Bij de aankoop van een goedkope mobiele airco zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Let bijvoorbeeld op de eenvoud bij het verplaatsen van de mobiele airco. Is het model uitgevoerd met wieltjes aan de onderzijde, of dien je deze al tillend te verplaatsen? Let ook goed op de mogelijkheid om een ruimte niet alleen te kunnen koelen, maar ook te verwarmen. Dit is handig in de wintermaanden! In het bijzonder in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Veel mobiele airco’s beschikken daarbij over een geïntegreerd luchtfilter. Hiermee laat je de lucht in de ruimte waar de mobiele airco gebruikt wordt filteren. Dit helpt onder meer allergische reacties op pollen en stof in de lucht te verminderen. 

Zitten er enkel voordelen aan een goedkope mobiele airco? Nee, ook deze modellen kennen een paar nadelen. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat een mobiele airco relatief veel geluid maakt in vergelijking met een vaste single split airco. Daarbij heeft een mobiele airco een slang, welke naar buiten gelegd moet worden. Dit betekent dat het raam in je slaap- of werkkamer mogelijk open moet blijven staan. Het zijn factoren om rekening mee te houden, wanneer je op zoek gaat naar de beste goedkope mobiele airco. 

Vermogen van de goedkope mobiele airco 

Je wilt er zeker van zijn dat de mobiele airco krachtig genoeg is om je ruimte te kunnen koelen. Dit meet je door te kijken naar het vermogen van het apparaat. Vaak wordt het vermogen van een (mobiele) airco uitgedrukt in het aantal BTU. Aangeraden wordt om voor een mobiele airco met een vermogen van tenminste 5.000 tot 6.000 BTU te kiezen. Deze airco’s zijn geschikt voor ruimtes rond de 20 vierkante meter. Des te groter het vermogen, des te groter is logischerwijs ook de ruimte die met de mobiele airco gekoeld kan worden in de zomer. Wil je weten wat je nodig hebt? Bereken dat je BTU met onze gratis BTU Calculator.

Functies van een mobiele airco 

Een goedkope mobiele airco kan vaak meer, dan slechts het koelen van een ruimte in huis. Gebruikt de mobiele airco bijvoorbeeld ook voor het verwarmen van je kamer in de herfst of winter. Het is een fijne toevoeging op vloerverwarming of een radiator in de ruimte. Met name in slecht geïsoleerde huizen kan het soms lastig zijn om een kantoor te verwarmen. Door voor een goedkope mobiele airco met verwarmfunctie te kiezen, heb je hier niet langer last van. 

Naast het verwarmen en koelen van ruimtes, kunnen veel mobiele airco’s ook lucht ontvochtigen. Een te hoge luchtvochtigheid is schadelijk voor je gezondheid. In het bijzonder, wanneer je te maken hebt met astma of reuma. Klachten die bij deze aandoeningen horen worden versterkt door een te hoge luchtvochtigheid. 

Afstandsbediening bij de mobiele airco 

Tegenwoordig wordt vrijwel iedere goedkope mobiele airco geleverd met een afstandsbediening. Zeker wanneer je de mobiele airco in de slaapkamer gebruikt biedt dit voordelen. Je hoeft je bed niet uit te komen om de mobiele airco te kunnen bedienen. De afstandsbediening maakt het bij sommige mobiele airco’s mogelijk om te wisselen tussen verschillende standen. Niet iedere mobiele airco beschikt over meerdere standen. Let hier goed op bij het vergelijken van de verschillende opties. 

Timer op de mobiele airco 

Wellicht wil je de mobiele airco niet de hele nacht laten draaien. Dit is immers zonde van de energie! Daarbij heb je de koele lucht van de mobiele airco voornamelijk nodig om in slaap te komen. In de nacht is het buiten koeler, waardoor de ruimte minder snel opwarmt. Veel goedkope mobiele airco’s beschikken over een timerfunctie. Het voordeel van de timer is de mogelijkheid om de mobiele airco zich na bijvoorbeeld twee uur automatisch uit te laten schakelen. 

Geluidsproductie van de mobiele airco 

Mobiele airco’s staan erom bekend dat ze meer geluid produceren dan bijvoorbeeld een single split airco voor aan de wand. Daartegenover staat vanzelfsprekend het voordeel, dat je de mobiele airco naar iedere gewenste plek in huis kunt verplaatsen. Kijk goed naar de exacte geluidsproductie van een goedkope mobiele airco. Zeker wanneer je het lastig vindt om in slaap te komen in de zomer, is het prettig wanneer de geluidsproductie van de mobiele airco niet te ver boven de 50 dB ligt.  

Tip: wanneer je heel slecht slaapt in de zomer is het aan te raden om voor een stille mobiele airco te kiezen. Dit brengt het nadeel met zich mee, dat de kosten vaak hoger liggen dan bij een goedkope mobiele airco. 

Mogelijkheid om mobiele airco te verplaatsen 

De meeste mobiele airco’s zijn uitgevoerd met een viertal zwenkwielen aan de onderzijde. Dit maakt het heel eenvoudig om de mobiele airco naar een andere plek in de kamer of naar een andere ruimte te verplaatsen. Er zijn echter ook mobiele airco’s zonder wielen. Deze moet je optillen om het apparaat elders in huis te kunnen gebruiken. 

Top 5: de beste goedkope mobiele airco’s

Onderstaand vind je een overzicht van de beste goedkope mobiele airco’s. Het inspireert je wellicht, wanneer je zelf een goedkope airco aan gaat schaffen. Let bij de aankoop van een goedkope airco op de factoren die eerder op deze pagina beschreven werden. 

JustFire AIRCO7000

justfire airco7000
justfire airco7000

De JustFire AIRCO7000 is een kwalitatief goede mobiele airco met een vermogen van 7.000 BTU. Het maakt dat de airco ruimtes relatief makkelijk koel weet te houden in de zomermaanden. Je kunt deze mobiele airco gebruiken voor ruimtes met een oppervlakte van tussen de 20 en 25 vierkante meter. 

Het model beschikt aan de onderzijde over vier zwenkwielen, wat de mobiele airco tot een stabiel apparaat maakt. Je kunt de airco daarbij eenvoudig naar een andere plek verplaatsen. Standaard wordt de JustFire AIRCO7000 geleverd met een afstandsbediening. Zo bedien je deze vanuit bed of van achter je bureau! 


Klarbach CM30751WE

klarbach cm30751we mobiele airco
klarbach cm30751we mobiele airco

De Klarbach CM30751WE goedkope mobiele airco heeft net als het model van JustFire een vermogen van 7.000 BTU. Groot genoeg voor ruimtes van circa 20 tot 25 vierkante meter! Daarbij beschikt ook deze mobiele airco over wieltjes aan de onderzijde, waarmee je de airco eenvoudig verplaatst. 

Ook handig aan deze mobiele airco is het feit dat deze een ontvochtigingsfunctie heeft. Zeker in oudere woningen kan de luchtvochtigheid in huis erg groot zijn. Zet de mobiele airco aan om het vocht uit de lucht op te nemen. Net als de JustFire goedkope mobiele airco beschikt ook dit model over een afstandsbediening. 


Cecotec ForceClima 7050

cecotec forceclima
cecotec forceclima

De Cecotec ForceClima 7050 is een kwalitatief goede mobiele airco, welke tegen een hele scherpe prijs wordt aangeboden. De kosten van dit model liggen net iets boven de 200 euro. Hiermee is dit model goedkoper dan bijvoorbeeld de mobiele airco van Klarbach. Het model beschikt over een vermogen van 7.000 BTU en wordt geleverd met een afstandsbediening. Ook handig aan deze mobiele airco is de geïntegreerde timer. 

Naast de mogelijkheid om ruimtes te koelen met de Cecotec ForceClima 7050 kun je ruimtes met dit apparaat ventileren en de lucht hier ontvochtigen. Op deze manier ben je verzekerd van een schone lucht in de kamers van je woning! 


Tristar AC-5560 mobiele airconditioner

tristar ac 5560
tristar ac 5560

De Tristar AC-5560 mobiele airconditioner zit qua prijs aan de hoge kant voor een goedkope mobiele airco. Het model heeft echter een aanzienlijk groter vermogen dan de andere modellen uit dit overzicht. De Tristar AC-5560 levert een koelvermogen van 10.000 BTU. Het maakt deze mobiele airco geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van zo’n 25 tot 30 vierkante meter. 

Naast de mogelijkheid om een ruimte te koelen, kun je deze goedkope mobiele airco ook inzetten voor het verwarmen en ontvochtigen van de ruimte. Daarbij kun je de Tristar AC-5560 gebruiken als een ventilator. Het model wordt geleverd met een afstandsbediening en beschikt daarnaast over een timer. 


Clatronic CL 3671 mobiele airconditioner 

clatronic cl 3671 mobiele airco
clatronic cl 3671 mobiele airco

De Clatronic CL 3671 mobiele airconditioner behoort qua prijs tot het lagere segment. Qua prestaties doet dit model echter niet onder voor iets duurdere mobiele airco’s. Het model heeft een vermogen van 7.000 BTU. Gebruik de airco in ruimtes met een oppervlakte van maximaal 25 vierkante meter. Ideaal voor in de slaapkamer! 

Je kunt de Clatronic CL 3671 mobiele airco inzetten voor het koelen van een ruimte en voor het ontvochtigen van de lucht. Met name in oudere woningen kan de lucht al snel erg vochtig zijn. Het maakt dat mensen met reuma of astma sneller last krijgen van klachten. Ook dit model beschikt over een timer en afstandsbediening. De vier wielen aan de onderzijde maken het eenvoudig om de mobiele airco te verplaatsen. 

Conclusie: de beste goedkope mobiele airco 

Bij het vergelijken van goedkope mobiele airco’s zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk naar het vermogen van de mobiele airco, let op de functies waarover deze beschikt en bekijk hoe je de airco kunt gebruiken (alleen koelen, of ook verwarmen). Op basis van dergelijke factoren komt de JustFire AIRCO7000 naar voren als een kwalitatief goed model. Iets beter is de Tristar AC-5560 dankzij zijn vermogen van 10.000 BTU. Dit model is echter ook een stukje duurder! 

De goedkoopste oplossing is de mobiele airco van Clatronic. De Clatronic CL 3671 gebruik je daarbij niet alleen voor het koelen van een ruimte, maar ook voor het ontvochtigen van de lucht. Voor welke van de verschillende goedkope mobiele airco’s uit dit artikel kies jij? 

Plaats een reactie