Beste slimme mobiele airco’s met WIFI

Hoe zou het zijn om je huis binnen te stappen na een lange, hete dag en begroet te worden door een koele, aangename atmosfeer? Dat is precies het soort gemak en comfort dat mobiele airco’s met wifi-bediening bieden. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om je airco vanaf elke locatie te bedienen, waardoor je altijd thuiskomt in een comfortabele omgeving. In deze gids verkennen we hoe dit werkt, hoe je de juiste keuze maakt, en hoe je deze apparaten installeert en gebruikt.

Top-5 Mobiele airco’s met wifi ondersteuning

Mobiele airco’s met wifi-bediening en smartphone applicaties

Wifi-bediening en smartphone applicaties brengen airconditioning naar een nieuw niveau. Stel je voor dat je op een hete zomerdag thuiskomt na een lange dag werken en je wordt begroet door een perfect gekoeld huis. Dat kan tegenwoordig perfect door een mobiele airco te kopen die ondersteuning voor wifi bevat.

Je kunt de airco op afstand bedienen, waar je ook bent. Je hoeft dus niet eens thuis te zijn! Met behulp van de smartphone applicatie, kun je de temperatuur regelen, schema’s maken voor wanneer de airco aan of uit moet gaan, en soms zelfs het energieverbruik controleren. Toch wel gemakkelijk?

En over gemak gesproken, stel je voor dat je in bed ligt, klaar om te gaan slapen, en je realiseert je dat je de airco nog moet aanpassen. In plaats van op te staan, pak je gewoon je telefoon en binnen een paar seconden is het geregeld. Dit is het soort comfort dat mobiele airco’s met wifi-bediening bieden.

Waar let je best op bij je aankoop?

Het selecteren van de juiste mobiele airco met wifi-bediening gaat verder dan alleen het controleren van energie-efficiëntie en geluidsniveau. Hoewel deze factoren belangrijk blijven informeer je je best ook even over de bijbehorende smartphone-app en de functionaliteiten die deze biedt.

Het bedienen van je mobiele airco via een app brengt een nieuw niveau van gemak en controle. Het eerste waar je naar moet kijken is gebruiksgemak. De app moet intuïtief zijn en je moet eenvoudig je weg kunnen vinden. Je zou zonder veel moeite de temperatuur moeten kunnen aanpassen, de luchtstroom regelen en de modus van de airco kunnen veranderen.

Daarnaast kan de mogelijkheid om schema’s te programmeren een enorm verschil maken. Met deze functie kun je instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan, waardoor je huis altijd op de perfecte temperatuur is als je thuiskomt van je werk, of je kunt ervoor zorgen dat de airco automatisch uitschakelt nadat je naar bed bent gegaan.

Een nachtmodus is ook een handige functie. Hiermee kan de airco op een stillere, minder krachtige modus werken terwijl je slaapt, waardoor je een goede nachtrust hebt terwijl je nog steeds koel blijft.

Ten slotte zijn er apps die energiebeheerfuncties bieden. Ze kunnen je in real-time informatie geven over het energieverbruik van de airco, en sommige kunnen zelfs tips geven over hoe je energie kunt besparen.

Beste mobiele airco met wifi bediening: Duux Blizzard Smart Mobiele Airco

De Duux Blizzard Smart Mobiele Airco is een slimme keuze voor de warme zomerdagen. Met een koelvermogen van 12.000 BTU per uur is deze mobiele airco een krachtpatser in een compact formaat. Hij is geschikt voor elke ruimte tot 30 vierkante meter, waardoor hij ideaal is voor je slaapkamer, thuiskantoor of woonkamer.

Een van de opvallende kenmerken van deze airco is zijn slimme functies. Je kunt hem bedienen met de gratis mobile app van Duux, wat betekent dat je de temperatuur in je huis met je smartphone kunt regelen. De Duux mobiele app biedt een scala aan handige functies waarmee je de airco eenvoudig kunt bedienen en aanpassen aan je persoonlijke behoeften, zelfs wanneer je niet fysiek aanwezig bent in huis. Met de app kun je gemakkelijk de gewenste temperatuur instellen, de ventilatorsnelheid regelen en verschillende modi selecteren, zoals koelen, verwarmen, ontvochtigen of ventileren.

Een van de handige kenmerken van de Duux app is de mogelijkheid om een gepersonaliseerd schema in te stellen. Dit betekent dat je de airco kunt programmeren om automatisch in te schakelen en de gewenste temperatuur te bereiken op specifieke tijdstippen van de dag. Bijvoorbeeld, als je elke dag om 18.00 uur thuiskomt, kun je de airco zo instellen dat hij een uur voor die tijd begint te koelen, zodat je thuiskomt in een aangename omgeving. Dit bespaart niet alleen energie, maar zorgt er ook voor dat je comfortabel bent zodra je de deur binnenstapt.

Het design van de Duux Blizzard Smart Mobiele Airco is ook een pluspunt. Met zijn donkere, fraaie accenten en moderne vormgeving is deze mobiele airco niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Bovendien is hij dankzij de wieltjes en handgrepen aan weerszijden gemakkelijk te verplaatsen, zodat je hem kunt neerzetten waar je maar wilt.

Deze airco heeft ook een ontvochtigingsmodus, wat betekent dat hij niet alleen de temperatuur in je huis kan verlagen, maar ook de luchtvochtigheid kan regelen. Dit is vooral handig op zeer vochtige dagen of als je in een vochtig klimaat woont.

Pros

 • Krachtige koeling met een bereik tot 30 vierkante meter
 • Slimme functies voor bediening via een mobiele app
 • Stijlvol design dat in elk interieur past

Cons

 • Kan voor sommigen te luidruchtig zijn

2. FlinQ Slimme Mobiele Airco

Ben je op zoek naar een slimme en draagbare airconditioner die je deze zomer verkoeling biedt? Dan is de FlinQ Slimme Mobiele Airco 15.000 BTU de perfecte aankoop voor jou. Deze airco zorgt ervoor dat je op hete dagen comfortabel kunt ontspannen in een gekoelde omgeving. Of je nu je slaapkamer, woonkamer of werkkamer wilt koelen, deze airco kan moeiteloos ruimtes tot wel 60 m² verkoelen.

Wat deze airco echt onderscheidt, is de mogelijkheid om deze te bedienen via de FlinQ app maar ook via de Tuya Smart-app. Deze app biedt een breed scala aan handige functies waarmee je de airco kunt aansturen vanaf je smartphone. Je kunt de gewenste temperatuur instellen, de timerfunctie gebruiken en zelfs spraakgestuurde opdrachten geven met behulp van Google Assistant of Amazon Alexa. Met de Tuya Smart-app heb je volledige controle over je airconditioner, waar je ook bent. Het biedt gemak en flexibiliteit in het regelen van de temperatuur in je huis.

Naast de app-bediening wordt de FlinQ Slimme Mobiele Airco 15.000 BTU geleverd met een afstandsbediening en heeft het apparaat zelf ook een handig bedieningspaneel. Zo kun je op verschillende manieren de gewenste instellingen kiezen, zelfs als je geen toegang hebt tot de app of de afstandsbediening.

Naast de geavanceerde bedieningsmogelijkheden is deze airco ook energiezuinig, met een A+++ energieklasse. Dit betekent dat je kunt genieten van verkoeling zonder je zorgen te maken over hoge energiekosten. Bovendien is de airco uitgerust met een vergrote diameterafvoerslang, wat zorgt voor een efficiënte afvoer van warme lucht en een optimale koelprestatie.

Pros

 • Bediening via de Tuya Smart-app voor ultiem gemak
 • Krachtig koelvermogen voor ruimtes tot 60 m²
 • Energiezuinig met een A+++ energieklasse

Cons

 • Het geluidsniveau van 68 dB (min.) kan als storend worden ervaren

3. Eurom Cool-Eco 120

De Eurom Cool-Eco 120 Wifi A+ is een mobiele airco die niet alleen indruk maakt met zijn energiezuinigheid, maar ook met zijn slimme technologie. Met een energielabel van A+ is deze airco een echte kampioen in het besparen van energie. Je kunt dus genieten van een koele omgeving zonder dat je energierekening de pan uit rijst.

Deze airco heeft een krachtig koelvermogen van 12.000 BTU, waardoor hij in staat is om ruimtes tot wel 105 m3 te koelen. Of je nu een kleine studio of een grotere woonkamer wilt koelen, deze airco kan het aan. Daarnaast heeft de airco een ontvochtigingsfunctie, wat erg handig is tijdens die vochtige zomermaanden.

Maar wat de Eurom Cool-Eco 120 Wifi A+ echt onderscheidt, is de Eurom Smart App. Deze app, die beschikbaar is voor zowel Android als iOS, geeft je de mogelijkheid om je airco te bedienen waar je ook bent. Je kunt de temperatuur instellen, de modus wijzigen en zelfs de airco aan- of uitzetten, allemaal vanaf je smartphone. Dit betekent dat je de volledige controle hebt over je airco, zelfs als je niet thuis bent. Stel je voor dat je na een lange, hete dag naar huis rijdt en je wilt dat je huis koel en comfortabel is tegen de tijd dat je thuiskomt. Met de Eurom Smart App kun je de airco alvast aanzetten terwijl je nog onderweg bent. Dat is pas echt slim en handig!

De airco is ook voorzien van wielen, waardoor hij gemakkelijk te verplaatsen is. Dit betekent dat je hem kunt verplaatsen naar waar je hem het meest nodig hebt. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de airco geleverd met een afstandsbediening, zodat je de instellingen kunt wijzigen zonder op te staan van je bank of bed.

Hoewel de Eurom Cool-Eco 120 Wifi A+ veel te bieden heeft, is het belangrijk om te vermelden dat hij met een geluidsniveau van 65 dB niet de stilste airco op de markt is. Dit kan een punt van overweging zijn als je een stille werkomgeving of slaapomgeving prefereert.

Pros

 • Energiezuinig met een A+ energielabel
 • Slimme bediening via de Eurom Smart App
 • Krachtig koelvermogen van 12.000 BTU

Cons

 • Kan wat luidruchtig zijn met een geluidsniveau van 65 dB

Hoe installeer je een mobiele airco met wifi-bediening?

Het installeren van een mobiele airco met wifi-bediening is een eenvoudig proces dat doorgaans in drie basisstappen kan worden opgedeeld: fysieke installatie van het apparaat, installatie van de bijbehorende app, en de verbinding tussen de airco en de app.

Bij de fysieke installatie van de mobiele airco plaats je het apparaat in de ruimte die je wilt koelen, meestal in de buurt van een raam om de afvoerslang naar buiten te leiden. Veel mobiele airco’s worden geleverd met een raaminstallatiekit waarmee je de slang eenvoudig kunt aansluiten zonder gaten te hoeven boren. Zorg ervoor dat de airco op een vlakke, stabiele ondergrond staat en dat de luchtinlaat en -uitlaat niet geblokkeerd zijn.

Vervolgens download je de bijbehorende app op je smartphone. Dit is meestal een kwestie van naar je app store gaan, de naam van de airco of de fabrikant intypen, en de app installeren. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, moet je mogelijk een account aanmaken als je dat nog niet hebt gedaan.

De laatste stap is het koppelen van de mobiele airco aan de app. Dit proces varieert van app tot app, maar over het algemeen zal het je vragen om de airco te selecteren uit een lijst van beschikbare apparaten. Zodra je de airco hebt geselecteerd, volg je de instructies in de app om de verbinding te voltooien.

Hoewel dit een algemene gids is, raad ik je aan om altijd de handleiding van je specifieke airco en app te raadplegen. Dit zal je voorzien van gedetailleerde instructies en eventuele belangrijke veiligheidsinformatie.

Veelgestelde vragen over mobiele airco’s met wifi-bediening

Werken mobiele airco’s met wifi-bediening met elke smartphone?

Wel, de meeste mobiele airco’s met wifi-bediening zijn ontworpen om compatibel te zijn met een breed scala aan smartphones. Dit betekent dat of je nu een iPhone, een Android-telefoon, of een andere smartphone hebt, je waarschijnlijk in staat zult zijn om je airco via een app te bedienen.

Het belangrijkste dat je moet controleren, is of de app van de airco beschikbaar is in de app store van jouw telefoon. De meeste grote fabrikanten bieden hun apps aan op zowel de Apple App Store voor iPhones als de Google Play Store voor Android-telefoons.

Het is ook belangrijk om op te merken dat sommige apps bepaalde versies van besturingssystemen kunnen vereisen. Dit betekent dat als je een zeer oude smartphone of besturingssysteem gebruikt, je mogelijk problemen kunt ondervinden bij het installeren en gebruiken van de app. Het is dus altijd aan te raden om de compatibiliteitseisen van de app te controleren voordat je een mobiele airco koopt.

Is het moeilijk om een mobiele airco met wifi-bediening te installeren?

Nee, het installeren van een mobiele airco met wifi-bediening is over het algemeen vrij eenvoudig. De fysieke installatie van het apparaat zelf is vaak plug-and-play, met duidelijke instructies die bij het apparaat worden geleverd. Wat betreft de wifi-bediening, je hoeft alleen maar de bijbehorende app op je smartphone te downloaden, een account aan te maken en de instructies te volgen om je airco aan de app te koppelen. Het kan een beetje tijd kosten om bekend te raken met alle functies van de app, maar de meeste zijn intuïtief en gemakkelijk te navigeren. Raadpleeg altijd de handleiding voor gedetailleerde instructies.