beste aircooler 2024

Wil je het in je woning een stuk koeler hebben? Dan kun je kiezen voor een duur airconditioningsysteem, maar je kunt ook kiezen voor een aircooler. In dit artikel lees je alles over de beste aircooler van 2024, over het uitkiezen van een nieuwe aircooler én over de voordelen van dit handige apparaat.

Voordat ik dit artikel geschreven kon schrijven, heb ik onderzoek gedaan naar alle aircoolers. Ik heb veel aircoolers getest en met elkaar vergeleken. Aan de hand van deze vergelijking ben ik staat geweest om de beste aircoolers te selecteren.

In dit artikel vind je alle informatie over deze aircoolers. Van de best geteste aircoolers deel ik de voordelen, het prijskaartje en de features. Aan de hand van mijn aircooler test is het voor jou een stuk makkelijker om een keuze te maken.

Wees gerust: het is super makkelijk om met dit artikel de beste keuze voor jezelf te maken. Neem het artikel door en binnen een aantal minuten weet jij welk product het beste voor jou is!

Wat zijn de beste aircoolers van 2024?

Wil je het in je woning graag koeler maken? En zie je het niet zitten om veel geld aan een compleet aircosysteem uit te geven? Dan is de aanschaf van een goede aircooler een verstandig idee. Met zo’n luchtkoeler geniet je binnen de kortste keren van alle hierboven besproken gevolgen.

Maar, voor welke aircooler kun je nou het beste kiezen? Om je met je zoektocht te helpen, heb ik een uitgebreide aircooler test verricht. Op basis van mijn test heb ik vervolgens een top 5 samen kunnen stellen. Over deze vijf beste aircoolers vertel ik je hieronder meer.

Beste koop aircooler: Trotec PAE 50

De allerbeste aircooler van dit moment is wat mij betreft de Trotec PAE 50. Deze luchtkoeler doet zijn werk prima, is energiezuinig, is makkelijk te bedienen en heeft een prima prijs-kwaliteitsverhouding.

Bij deze aircooler valt direct de veelzijdigheid op. Je kunt deze aircooler in elke ruimte gebruiken en je geniet van tal van functies. TROTEC heeft dit niet voor niets een 4-in-1 luchtkoeler genoemd: het is een luchtkoeler, een ventilatiesysteem, een luchtverfrisser en een luchtbevochtiger in één.

Je kunt in totaal uit 4 ventilatiestanden kiezen, je kunt gebruik maken van een timerfunctie en van een nachtmodus. Al deze voordelen zorgen ervoor dat je deze aircooler echt elke dag geheel naar wens gebruikt.

Tevens ben ik erg te spreken over het design van deze aircooler. De aircooler is relatief compact, is in twee kleuren te verkrijgen en beschikt over wieltjes. Met dank aan deze wieltjes verplaats je gemakkelijk de aircooler in je woning.

Moet je nou heel veel geld voor deze aircooler betalen? Nee, allerminst. Bij Bol.com kost deze aircooler slechts 230 euro. Gezien de kwaliteit, de vele mogelijkheden en de vele voordelen vind ik dit een interessant prijskaartje!

Voordelen

 • Keuze uit 4 ventilatiestanden
 • Inclusief timer en nachtmodus
 • Compact design, inclusief transportwieltjes
 • 4-in-1 apparaat: luchtkoeler, ventilatiesysteem, luchtbevochtiger en luchtverfrisser
 • Energiezuinig doch krachtig
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Is niet super stil

Beste stille aircooler: Klarstein – Cooler Rush

Vind je de hierboven besproken variant te luidruchtig? Dat kan ik me goed voorstellen. Vandaar ook dat ik op zoek gegaan ben naar de beste stille aircooler; dat is wat mij betreft deze Honeywell TC10PCE.

Wat zo goed aan deze luchtkoeler is? Onder meer dat de luchtkoeler maximaal 47 decibel aan geluid produceert. Zelfs als je de gehele nacht van deze aircooler gebruik wilt maken, is dat geen enkel probleem. Bij deze Honeywell aircooler valt de dubbele werking direct op. De lucht in je woning wordt gekoeld, maar de lucht wordt ook nog eens gezuiverd. Dit is te danken aan de ingebouwde ionisatiefunctie. 

Verder speekt de bediening van deze Honeywell aircooler mij erg aan. Je bedient namelijk deze aircooler met een handige afstandsbediening. Zelfs als je languit op de bank televisie ligt te kijken, behoud je de optimale controle over deze aircooler!

Voordelen

 • Inclusief ionisatiefunctie voor zuivering van de lucht
 • Maximaal geluidsniveau van 47 decibel
 • Prima bediening dankzij afstandsbediening
 • Fraai design, inclusief transportwielen
 • Geweldige prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Waterreservoir is vrij klein (10 liter)

Beste luxe aircooler: Domo DO153A 3-in-1 Aircooler

Gaat je voorkeur uit naar een luxe aircooler? Dan kan ik je van harte deze variant van Domo aanraden. Deze luchtkoeler beschikt over veel luxe functies, maar ook over een luxe uitstraling. Als je naar de foto van deze aircooler kijkt, word je direct blij. Niet waar?

Met deze aircooler kun je echt veel kanten op. Zo heb je de keuze uit 3 verschillende programma’s, waarmee je de lucht op een perfecte manier kunt koelen. Hierbij komt de kracht van de motor en het koelelement maar al te goed van pas.

Tevens is het fijn dat deze aircooler maximaal 65 decibel aan geluid produceert. Dit is luider dan de hierboven besproken stille aircooler, maar is alsnog prima. Je kunt hierdoor deze luchtkoeler óók in de slaapkamer gebruiken.

De timer is wat mij betreft ook een prima toevoeging. Met dank aan deze timer laat je de aircooler op bepaalde tijdstippen zijn werk doen. Je komt hierdoor bijvoorbeeld na het werken in een koeler huis thuis. Hoe prettig is dat?

Voordelen

 • Beschikt over veel handige en luxe functies
 • Makkelijk te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening
 • Prima prijs-kwaliteitsverhouding
 • Luxe design, inclusief wielen
 • Keuze uit drie programma’s

Nadelen

 • Geen ionisatiefunctie
 • Klein reservoir (4 liter)

Beste kleine aircooler: Honeywell CS10XE Aircooler

Wil jij dolgraag een kleine ruimte kunnen koelen? Dan kun je voor een ventilator kiezen, maar je kunt véél beter voor deze Honeywell aircooler kiezen. Uit mijn aircooler test is namelijk gebleken dat dit de beste kleine aircooler is.

Dit is aan twee facetten te danken:

 • De afmetingen: deze aircooler is relatief compact vormgegeven. Je kunt ‘m hierdoor bijvoorbeeld op het bureau in je slaapkamer, op je grote nachtkastje of op de grond neerzetten.
 • De koelcapaciteit;:deze aircooler is geschikt voor een ruimte van maximaal 16 vierkante meter. Aangezien de meeste slaapkamers niet zó groot zijn, is dit een prima aircooler voor in je slaapkamer.

Voor het koelen van de ruimte maakt deze luchtkoeler gebruik van een koelelement. Het water komt langs dit element en wordt vervolgens door de ventilator de ruimte ingeblazen. Daardoor wordt het in je kamer een stuk aangenamer.

Bedienen van deze luchtkoeler gaat ideaal. je hebt hiervoor de beschikking over een afstandsbediening én over een duidelijk display. Je bent zodoende in staat om makkelijk te kiezen tussen de 4 snelheden. Al met al een prima luchtkoeler, inclusief uitschakeltimer.

Voordelen:

 • Compact vormgegeven
 • Ideaal voor kleinere ruimtes
 • Keuze uit 4 snelheden
 • Makkelijk te bedienen (display of afstandsbediening)
 • Interessant geprijsd

Nadelen:

 • Je moet het reservoir regelmatig bijvullen

Beste voordelige aircooler: Dynter. SM211 Pro

Geef je het liefste zo in mogelijk geld aan een nieuwe aircooler uit? Dan raad ik je deze Dynter luchtkoeler van harte aan. Voor deze aircooler betaal je minder dan 100 euro, maar de werking is verrassend goed te noemen.

Wat ik ook erg prettig vind aan deze mini airco is het voordelige en zuinige aspect. Hij verbruikt minder energie dan een traditionele airco, dus je kunt genieten van verkoeling zonder je zorgen te maken over een torenhoge energierekening. Het reservoir van de airco vul je met koud water en/of ijs, en de hydro-cool technologie zorgt ervoor dat warme lucht direct wordt omgezet in koele lucht. Dit zorgt voor een efficiënte koeling en geeft je direct een aangenaam gevoel.

Wat ik persoonlijk echt fantastisch vind, is de batterijduur van deze mini airco. Na het volledig opladen van de airco met de meegeleverde usb-oplader, kun je tot wel 5-6 uur genieten van optimale verkoeling. Dit is perfect voor een lange zomerdag op het strand, een picknick in het park of zelfs tijdens het kamperen.

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen aan deze mini airco. Het enige nadeel dat ik heb opgemerkt, is dat het reservoir niet erg groot is, dus je moet het af en toe bijvullen als je de airco langdurig gebruikt. Dit kan soms wat ongemakkelijk zijn, maar over het algemeen vormt het geen groot probleem.

Voordelen

 • Mobiel & stil
 • Voordelig en zuinig
 • Efficiënte koeling

Nadelen

 • Enkel geschikt om kleine ruimtes te koelen

Wat is een aircooler precies?

Een aircooler is een apparaat waarmee een warme luchtstroom omgezet wordt in een koele luchtstroom. Dit werkt op de volgende manier:

 • Stap 1: een aircooler zuigt de warme lucht aan
 • Stap 2: koud water of een koelelement zet de warme lucht om in koele lucht
 • Stap 3: de ventilator van de aircooler blaast de koele lucht de ruimte in
 • Stap 4: de temperatuur daalt een paar graden

Door dit stappenplan koelt een aircooler de lucht, maar wordt de lucht ook nog vochtiger. Mocht je in je woning met vochtproblemen te maken hebben, is een aircooler dus een mogelijke oplossing.

Een aircooler versus een airco

Een airco is vele malen krachtiger dan een aircooler, maar is ook vele malen duurder. Bovendien moet je voor een airco een heel systeem aan laten leggen, terwijl een aircooler een opzichzelfstaand apparaat is.

Een aircooler versus een ventilator

Ten opzichte van een ventilator werkt een aircooler vele malen efficiënter. Een ventilator brengt de lucht in beweging, waardoor de lucht koeler aanvoelt. Met een ventilator ga je echter nooit de temperatuur een paar graden naar beneden brengen. Met een aircooler lukt dat wél.

Waarom voor een aircooler kiezen?

Om meerdere redenen is de keuze voor een aircooler verstandig:

 • Je geniet in huis van meer comfort. Met name als het in de zomermaanden warm is, komt een aircooler goed van pas. Dit apparaat laat de temperatuur met een paar graden dalen, waardoor je in je huis van veel meer comfort geniet.
 • Je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor dit apparaat. Ten opzichte van een airco is een aircooler echt vele malen voordeliger. Met dank aan dit prijskaartje maak je het op een voordelige manier koeler in je woning.
 • Je geniet van een bevochtigde lucht. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zorgt een aircooler ook voor het bevochtigen van de lucht. Hiermee voorkom je een droge huid, droge keel, droge ogen en luchtwegklachten. Ook gaat dit vermoeidheid en hoofdpijn tegen. 
 • Je geniet van een makkelijke bediening. Nadat je voor de beste aircooler gekozen hebt, begint het echte genieten. De aircooler is makkelijk te bedienen en brengt veel comfort/gemak met zich mee.
 • Je hebt niks van doen met een afvoerslang. Weet je wat een groot nadeel van een mobiele airco is? Dat je altijd met een afvoerslang te maken hebt. Bij een aircooler heb je hier echter niks mee van doen. Dit is praktisch en maakt een aircooler erg veelzijdig.
 • Je kunt een aircooler in alle ruimtes gebruiken. Wil je het in je thuiskantoor koeler maken? Dat is met een goede aircooler mogelijk. Wil je het in je slaapkamer koeler maken? Dat is met een goede aircooler mogelijk? Of wil je het in je woonkamer koeler maken? Ook dat is mogelijk.

Blijft het bij deze voordelen? Nee, dat is in mijn ogen niet het geval. Ik ben ook van mening dat het een groot voordeel is dat je uit meerdere aircoolers kunt kiezen. Op basis van de grootte van je kamer kun je altijd wel een geschikte aircooler vinden. Hoe je de beste aircooler kunt vinden, vertel ik je graag aan het einde van dit artikel.

Hoe kies je de beste aircooler uit?

Welke van deze aircoolers spreekt jou het meeste aan? Ik kan me goed voorstellen dat je het lastig vindt om dit direct te bepalen. Een aircooler aanschaffen is immers niet iets wat je elke dag doet.

Graag help ik je een extra handje met het maken van de juiste keuze. Dát doe ik door hieronder de belangrijkste eigenschappen van een aircooler te bespreken. Let goed op deze eigenschappen, zodat je snel de juiste keuze voor jezelf kunt maken.

Vermogen

Ga goed na wat het vermogen van de aircooler is. Des te hoger dit vermogen is, des te groter de koelcapaciteit is. Dát betekent dat je ook grotere ruimtes af kunt laten koelen met de luchtkoeler.

Energieverbruik

Wil je heel regelmatig de aircooler thuis aanzetten? Dan is het wenselijk dat je een energiezuinige aircooler hebt. Ga daarom goed na wat het energieverbruik van de betreffende aircooler is.

Bediening

Op welke manier wil je een aircooler bedienen? Wil je dit via het display doen? Of wil je dit via een afstandsbediening doen? Als je voorkeur naar bediening op afstand gaat, is het wenselijk dat je voor een aircooler mét afstandsbediening kiest.

Geluidsniveau

Ben je van plan om de aircooler in je slaapkamer of thuiskantoor te gebruiken? Kies dan voor een zo’n stil mogelijke aircooler. Mocht je de aircooler in een grotere ruimte willen gebruiken, is het geluidsniveau minder van belang.

Inhoud waterreservoir

Bij veel van bovenstaande aircoolers heb ik benoemd dat het reservoir klein is. Waarom dit van belang is? Omdat je dit reservoir bij moet vullen; des te kleiner het reservoir is, des te vaker je dit moet doen. Vandaar dat mijn voorkeur uit gaat naar een groter waterreservoir.

Design

Graag wil ik je ook aanraden om naar het design van de aircooler te kijken. Let hierbij op onderstaande facetten:

 • Kleur: wil je een witte aircooler hebben? Of gaat je voorkeur naar een donkere aircooler uit? Dit zijn in de basis de twee kleurstellingen waartussen je kunt kiezen.
 • Afmetingen: waar wil je de aircooler precies neerzetten? Als je dat weet, weet je ook hoe groot de aircooler maximaal kan zijn.
 • Wieltjes: een aircooler met wieltjes is wat mij betreft heel praktisch. Je kunt hierdoor de aircooler moeiteloos in je huis verplaatsen.

Kwaliteit

In mijn ogen doe je er verstandig aan om voor echt een goede aircooler te kiezen. Dat doe je in de basis door voor een aircooler van een goed merk te kiezen. Ik wil je graag aanraden om voor een Honeywell, Fuave, Domo of TROTEC aircooler te kiezen. Dit zijn merken die de gewenste kwaliteit weten te leveren.

Prijskaartje

De prijzen van de beste aircoolers lopen behoorlijk uiteen. Ik adviseer je in ieder geval om te durven investeren in de beste aircooler. Als je net iets meer geld uitgeeft, geniet je de komende jaren van de gewenste verkoeling in je woning. 

Plaats een reactie