Monoblock airco’s

Moboblock airco’s zijn een soort tussenvorm van de split airco en de mobiele airco. Net als de mobiele airco bestaat de monoblock airco, zoals de naam doet vermoeden, uit een enkele unit. Deze unit wordt, net als veel split airco modellen, aan de muur geplaatst, zodat de warme lucht en vocht direct naar buiten afgevoerd kan worden. Doordat de monoblock airco geen buitenunit heeft, scheelt het veel ruimte aan de buitenzijde. Ook aan de binnenkant is het formaat van de airco minimaal, waardoor je ook binnen aan ruimte wint ten opzichte van andere airco modellen. Al deze voordelen komen met een prijskaartje dat wel wat hoger is dan andere soorten airco’s.

Hoe werkt een monoblock airco

In principe blijft de manier waarop airco’s werken hetzelfde als bij andere airco soorten. Warme lucht wordt uit de kamer opgezogen en langs een verdamper geleid. De verdroogde lucht wordt langs een koelelement geleid en terug de kamer ingeblazen, waardoor de temperatuur in de kamer daalt. Warme lucht en vocht wordt naar buiten afgevoerd. So far so good. Het verschil met de andere airco soorten is dat de monoblock airco via twee gaten direct contact maakt met de buitenlucht, zonder het gebruik van leidingen of een afvoerslang. Door ontwikkelingen in de technologie is de ventilator extra stil en kan deze simpelweg in de binnenunit geplaatst worden.

Monoblock Airco
Monoblock Airco

Beste monoblock airco’s: top-5

#1 Beoordeeld
Vektor VMA10EU - MONOBLOC AIRCO - 10.000BTU - De enige airco zonder slang naar buiten!

Vektro VMA10EU - Monoblock Airoc - De enige airco waarbij je geen slang naar buiten hoeft te leggen!* Wandmodel Airco zonder buitenunit* Zelf gemakklijk te installeren* Neemt weinig ruimte in beslag* Geniet het hele jaar van deze airco dankzij de koel- en verwarmfunctieSpecificaties- Cappaciteit...

Qlima WDH 229 Inverter Monoblock Airco - Zonder Buitenunit - Koelen en bijverwarmen - 2930W

In je huis breng je veel tijd door. De afgelopen jaren zelfs nog meer dan anders. Belangrijk dus dat de plek waar je werkt of slaapt comfortabel én gezond is. Niet te warm, niet te koud. En zuivere lucht waardoor je goed kan focussen. Of slapen natuurlijk. De perfecte temperatuur voor jouw...

AeroComfort Plus - Plug and play - Warmtepomp - Monobloc zonder buitenunit

Koel en verwarm je woning op een energiezuinige manier met de AeroComfort Plus airco van AeroConsult. AeroComfort Plus is een aircoheater zonder buitenunit die je flexibel kan bedienen. De airco is simpel te installeren en bovendien elegant te integreren in elk interieur.

AirExchange Elements 12-R Monoblock Warmtepomp Airconditioning Zwart | Energiezuinig koelen, verwarmen, ontvochtigen en reinigen | 80m² (12.000btu)

Productbeschrijving Met het AirExchange® 12-R Monoblock heeft uw ruimte altijd de juiste temperatuur! Door een combinatie van de nieuwste, milieuvriendelijke technieken en het krachtige vermogen kan dit systeem uw ruimte razendsnel en kostenefficiënt koelen en verwarmen. Daarnaast kan het...

Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

2.0: EENVOUDIGE MONTAGE MINIMALE VISUELE IMPACT KRACHTIG EN ZELF TE MONTEREN ZONDER ERKEND INSTALLATIEBEDRIJF !, STILEN ENERGIE EFFICIËNT !Om de lucht binnenshuis te kunnen koelen hebbengangbare airconditioners een kast in de buitenlucht nodig, deze condensatoren zijn groot, lelijk en...

Monoblock airco’s zijn een uitstekende keuze als het gaat om kwaliteit en prestaties. Deze units worden beoordeeld op basis van hun koelvermogen, geluidsniveau en energieverbruik, en ze scoren hoog op al deze gebieden.

Wat betreft het koelvermogen kunnen monoblock airco’s net zo goed werken als split airco’s in goed geïsoleerde ruimtes. Ze leveren effectieve koeling en zorgen voor een aangename temperatuur. In minder goed geïsoleerde ruimtes kan het koelvermogen van een monoblock airco echter iets beperkter zijn. Het is daarom belangrijk om de isolatie van de ruimte in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste type airco.

Op het gebied van geluidsniveau scoren monoblock airco’s vergelijkbaar met split airco’s. Echter, het grote voordeel van monoblock airco’s is dat ze geen buitenunit hebben, waardoor ze geen last hebben van het geluid dat door de buitenunit van een split airco wordt gegenereerd. Dit maakt monoblock airco’s een significant stillere optie, wat vooral belangrijk is als je graag in een rustige omgeving wilt verblijven of als je ’s nachts ongestoord wilt slapen.

Een ander voordeel van monoblock airco’s is dat ze over het algemeen energiezuinig zijn. Ze maken gebruik van efficiënte technologieën die zorgen voor een optimale koeling met een minimaal energieverbruik. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Je kunt genieten van een comfortabele koelte zonder je zorgen te hoeven maken over hoge kosten.

Monoblock airco inclusief montage

Een bijkomend voordeel van monoblock airco’s ten opzichte van split airco’s is dat je monoblock airco’s altijd zelf mag monteren. Voor een split airco moet hier al gauw een gespecialiseerd monteur voor ingehuurd worden. De enige vereiste is dat je zelf de twee afvoergaten in de muur durft te boren. Mocht je dit niet zelf willen of durven, dan kun je natuurlijk altijd nog de monoblock airco professioneel laten installeren. De winkel waarbij je de airco koopt of huurt zal hier een service voor bieden, dus vraag bij de aankoop of verhuur naar de voorwaarden.

Airco offertes vergelijken & vind beste deal

Vraag nu via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van een airco bij jou in de buurt. Na je aanvraag krijg je direct contact met de beste en ervaren installateurs die bij jou in de buurt actief zijn. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Jij beslist wie de opdracht krijgt!