Monoblock airco’s

Moboblock airco’s zijn een soort tussenvorm van de split airco en de mobiele airco. Net als de mobiele airco bestaat de monoblock airco, zoals de naam doet vermoeden, uit een enkele unit. Deze unit wordt, net als veel split airco modellen, aan de muur geplaatst, zodat de warme lucht en vocht direct naar buiten afgevoerd kan worden. Doordat de monoblock airco geen buitenunit heeft, scheelt het veel ruimte aan de buitenzijde. Ook aan de binnenkant is het formaat van de airco minimaal, waardoor je ook binnen aan ruimte wint ten opzichte van andere airco modellen. Al deze voordelen komen met een prijskaartje dat wel wat hoger is dan andere soorten airco’s.

Hoe werkt een monoblock airco

In principe blijft de manier waarop airco’s werken hetzelfde als bij andere airco soorten. Warme lucht wordt uit de kamer opgezogen en langs een verdamper geleid. De verdroogde lucht wordt langs een koelelement geleid en terug de kamer ingeblazen, waardoor de temperatuur in de kamer daalt. Warme lucht en vocht wordt naar buiten afgevoerd. So far so good. Het verschil met de andere airco soorten is dat de monoblock airco via twee gaten direct contact maakt met de buitenlucht, zonder het gebruik van leidingen of een afvoerslang. Door ontwikkelingen in de technologie is de ventilator extra stil en kan deze simpelweg in de binnenunit geplaatst worden.

Monoblock Airco
Monoblock Airco

Beste monoblock airco’s

De kwaliteit van airco units kan gemeten worden aan de hand van het koelvermogen, het geluidsniveau en het energieverbruik. Monoblock airco’s scoren op al deze gebieden hoog. In een goed geïsoleerde ruimte werkt een monoblock airco net zo goed als een split airco. Voor een minder goed geïsoleerde ruimte levert een monoblock airco misschien net te weinig koelvermogen. Qua geluidsniveau scoren monoblock airco’s vergelijkbaar met split airco’s, maar de buitenunits van split airco’s kunnen heel luidruchtig zijn. Doordat de monoblock airco hier niet mee te maken heeft, is dit dus een significante verbetering ten opzichte van split airco’s. Monoblock airco’s zijn verder over het algemeen vrij energiezuinig. Een voorbeeld van een goede monoblock airco is het model van Innova.

Monoblock airco inclusief montage

Een bijkomend voordeel van monoblock airco’s ten opzichte van split airco’s is dat je monoblock airco’s altijd zelf mag monteren. Voor een split airco moet hier al gauw een gespecialiseerd monteur voor ingehuurd worden. De enige vereiste is dat je zelf de twee afvoergaten in de muur durft te boren. Mocht je dit niet zelf willen of durven, dan kun je natuurlijk altijd nog de monoblock airco professioneel laten installeren. De winkel waarbij je de airco koopt of huurt zal hier een service voor bieden, dus vraag bij de aankoop of verhuur naar de voorwaarden.

Airco offertes vergelijken & vind beste deal

Vraag nu via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van een airco bij jou in de buurt. Na je aanvraag krijg je direct contact met de beste en ervaren installateurs die bij jou in de buurt actief zijn. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Jij beslist wie de opdracht krijgt!

1 gedachte over “Monoblock airco’s”

 1. Ik, en meerdere bewoners van een appartementen complex hebben interesse in een monoblock airco.

  Er mogen slechts 2 gaten geboord worden in de gevel .(dus geen derde gaatje voor afvoer condenswater)

  Dus een monoblock met verdamper.

  De maximale hoogte mag 55 cm zijn.

  Graag uw reactie, per mail!

  Beantwoorden

Plaats een reactie