Monoblock airco’s

Moboblock airco’s zijn een soort tussenvorm van de split airco en de mobiele airco. Net als de mobiele airco bestaat de monoblock airco, zoals de naam doet vermoeden, uit een enkele unit. Deze unit wordt, net als veel split airco modellen, aan de muur geplaatst, zodat de warme lucht en vocht direct naar buiten afgevoerd kan worden. Doordat de monoblock airco geen buitenunit heeft, scheelt het veel ruimte aan de buitenzijde. Ook aan de binnenkant is het formaat van de airco minimaal, waardoor je ook binnen aan ruimte wint ten opzichte van andere airco modellen. Al deze voordelen komen met een prijskaartje dat wel wat hoger is dan andere soorten airco’s.

Hoe werkt een monoblock airco

In principe blijft de manier waarop airco’s werken hetzelfde als bij andere airco soorten. Warme lucht wordt uit de kamer opgezogen en langs een verdamper geleid. De verdroogde lucht wordt langs een koelelement geleid en terug de kamer ingeblazen, waardoor de temperatuur in de kamer daalt. Warme lucht en vocht wordt naar buiten afgevoerd. So far so good. Het verschil met de andere airco soorten is dat de monoblock airco via twee gaten direct contact maakt met de buitenlucht, zonder het gebruik van leidingen of een afvoerslang. Door ontwikkelingen in de technologie is de ventilator extra stil en kan deze simpelweg in de binnenunit geplaatst worden.

Monoblock Airco
Monoblock Airco

Beste monoblock airco’s: top-5

#1 Beoordeeld
Profile monoblock airco & verwarming - 12000BTU - zonder buitenunit - Wi-Fi - works with Qnect / Tuya

Geen plaats voor een aparte buitenunit maar wel het comfort van een vaste airco? Dan is deze monoblock airco van Profile de oplossing voor jouw woning. Hij heeft een vermogen van 12000BTU en dat maakt hem geschikt voor ruimtes tot 100m3 of 35m2. Deze monoblock airco kan niet alleen koelen maar...

Olimpia splendid Unico Air 8 HP Monoblock Airco - OS015041

De dunste en stilste airconditioner zonder buitenunit ooit. Tot 10% stiller bij minimale snelheid. Geluid druk slechts 27 db (A). Alle technologie van Unico in slechts 16 cm dikte. Een multifiltersysteem dat een elektrostatisch filter (dat kleine deeltjes elimineert zoals rook, stof, pollen en...

Qlima WDH 229 10.000 BTU WiFi monoblock airco - koelen en verwarmen - 60 tot 85 m3 - zonder slang naar buiten

Betreed een wereld van comfort en gemak met de Qlima Monoblock WDH229 - een geavanceerd klimaatsysteem dat jouw leefruimte transformeert naar een oase van perfecte temperaturen en zuivere lucht, het hele jaar door. Vergeet de traditionele airconditioningseenheden met onhandige buitenunits. Met de...

Qlima WDH 235 12.000 BTU WiFi monoblock airco - koelen en verwarmen - 85 tot 110 m3 - zonder slang naar buiten

Monoblock airco koeling en verwarming WDH 235 PTC wit Je slaapkamer of werkplek ‘s zomers snel gekoeld met een airco zónder buitenunit. Energiebesparende bijverwarming op koudere dagen. Installateur niet nodig. Stap binnen in een wereld van ultiem comfort en veelzijdigheid met de Qlima Monoblock...

Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

2.0: EENVOUDIGE MONTAGE MINIMALE VISUELE IMPACT KRACHTIG EN ZELF TE MONTEREN ZONDER ERKEND INSTALLATIEBEDRIJF !, STILEN ENERGIE EFFICIËNT !Om de lucht binnenshuis te kunnen koelen hebbengangbare airconditioners een kast in de buitenlucht nodig, deze condensatoren zijn groot, lelijk en...

Monoblock airco’s zijn een uitstekende keuze als het gaat om kwaliteit en prestaties. Deze units worden beoordeeld op basis van hun koelvermogen, geluidsniveau en energieverbruik, en ze scoren hoog op al deze gebieden.

Wat betreft het koelvermogen kunnen monoblock airco’s net zo goed werken als split airco’s in goed geïsoleerde ruimtes. Ze leveren effectieve koeling en zorgen voor een aangename temperatuur. In minder goed geïsoleerde ruimtes kan het koelvermogen van een monoblock airco echter iets beperkter zijn. Het is daarom belangrijk om de isolatie van de ruimte in overweging te nemen bij het kiezen van het juiste type airco.

Op het gebied van geluidsniveau scoren monoblock airco’s vergelijkbaar met split airco’s. Echter, het grote voordeel van monoblock airco’s is dat ze geen buitenunit hebben, waardoor ze geen last hebben van het geluid dat door de buitenunit van een split airco wordt gegenereerd. Dit maakt monoblock airco’s een significant stillere optie, wat vooral belangrijk is als je graag in een rustige omgeving wilt verblijven of als je ’s nachts ongestoord wilt slapen.

Een ander voordeel van monoblock airco’s is dat ze over het algemeen energiezuinig zijn. Ze maken gebruik van efficiënte technologieën die zorgen voor een optimale koeling met een minimaal energieverbruik. Dit is niet alleen gunstig voor het milieu, maar ook voor je energierekening. Je kunt genieten van een comfortabele koelte zonder je zorgen te hoeven maken over hoge kosten.

Monoblock airco inclusief montage

Een bijkomend voordeel van monoblock airco’s ten opzichte van split airco’s is dat je monoblock airco’s altijd zelf mag monteren. Voor een split airco moet hier al gauw een gespecialiseerd monteur voor ingehuurd worden. De enige vereiste is dat je zelf de twee afvoergaten in de muur durft te boren. Mocht je dit niet zelf willen of durven, dan kun je natuurlijk altijd nog de monoblock airco professioneel laten installeren. De winkel waarbij je de airco koopt of huurt zal hier een service voor bieden, dus vraag bij de aankoop of verhuur naar de voorwaarden.

Airco offertes vergelijken & vind beste deal

Vraag nu via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van een airco bij jou in de buurt. Na je aanvraag krijg je direct contact met de beste en ervaren installateurs die bij jou in de buurt actief zijn. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Jij beslist wie de opdracht krijgt!