De beste mobiele airco’s van 18000 BTU (50m²)

Wanneer heb je een airco van 18000 BTU nodig?

Het kiezen van de juiste airconditioner kan een uitdaging zijn, vooral als je niet zeker weet wat de termen zoals BTU betekenen. BTU staat voor British Thermal Unit en het is een maat voor energie. In het geval van airconditioners, geeft het de hoeveelheid warmte aan die de airco kan verwijderen uit een ruimte per uur.

Een mobiele airco met een capaciteit van 18000 BTU (British Thermal Units) is geschikt voor het koelen van ruimtes met een oppervlakte tot ongeveer 40-50 vierkante meter. Deze airco’s zijn krachtig en kunnen een aanzienlijke hoeveelheid warmte uit de lucht halen, waardoor ze geschikt zijn voor middelgrote tot grote ruimtes zoals woonkamers, grote slaapkamers, kantoren of kleine winkels.

Het is belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de isolatie van de ruimte, de aanwezigheid van direct zonlicht en het aantal mensen dat zich in de ruimte bevindt, aangezien deze factoren van invloed kunnen zijn op de effectiviteit van de koeling.Als je een ruimte hebt die constant wordt blootgesteld aan zonlicht, of als er veel mensen in de ruimte zijn, kan een airco van 18000 BTU ook nuttig zijn om de temperatuur comfortabel te houden.

Top-3 Mobiele Airco’s van 18000 BTU

Het koelen van een kleinere kamer

Voor kleinere kamers, zoals slaapkamers of kleine kantoorkamers, heb je waarschijnlijk geen airco van 18000 BTU nodig. Een kleiner model, zoals een 5000 BTU of 9000 BTU, zou voldoende moeten zijn. Deze kleinere units zijn ook energiezuiniger, wat betekent dat ze minder kosten om te draaien.

Het is belangrijk om te onthouden dat een grotere airco niet noodzakelijkerwijs beter is. Een te grote airco kan de kamer te snel afkoelen zonder de luchtvochtigheid te verminderen, wat kan leiden tot een klam gevoel. Het is dus belangrijk om de juiste maat airco te kiezen voor je ruimte.

Als je een kleinere kamer koel wilt houden, kun je het beste een mobiele airco kiezen met een passend koelvermogen. Voor een slaapkamer of klein kantoor kun je overwegen om een mobiele airco te kiezen met een koelvermogen van 5000 tot 9000 BTU. Deze modellen zijn speciaal ontworpen voor kleinere ruimtes en bieden voldoende koeling zonder overbodig energieverbruik.

Alles wat je moet weten over 18000 BTU

Een airco van 18000 BTU is een krachtig apparaat dat in staat is om grote ruimtes efficiënt te koelen. Maar er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je er een aanschaft.

Ten eerste, hoewel deze units krachtig zijn, verbruiken ze ook meer energie. Dit betekent dat je energierekening waarschijnlijk zal stijgen als je de airco vaak gebruikt. Het is belangrijk om dit in overweging te nemen bij het budgetteren voor een nieuwe airco.

Ten tweede, vanwege hun grootte en kracht, kunnen airco’s van 18000 BTU meer geluid maken dan kleinere modellen. Als je gevoelig bent voor geluid, wil je misschien een model kiezen dat is ontworpen om stil te werken.

Ten slotte, hoewel mobiele airco’s van 18000 BTU krachtig zijn, zijn ze niet altijd de beste keuze voor elke ruimte. Ze werken het beste in grote, open ruimtes. Voor kleinere ruimtes of ruimtes met veel hoeken, kan een kleinere unit of een split airco een betere keuze zijn.

Hoeveel geluid produceert een mobiele airco van 18000 BTU?

Een mobiele airco met een capaciteit van 18000 BTU kan variëren in geluidsproductie, maar over het algemeen produceren ze gemiddeld tussen de 50 en 60 decibel (dB) geluid. Dit is vergelijkbaar met het geluidsniveau van een normaal gesprek of een rustige woonomgeving. Het is echter belangrijk op te merken dat de geluidsproductie kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de instellingen van de airco.

Sommige airco’s hebben speciale stille modi of geluidsbeperkende functies die het geluidsniveau kunnen verlagen. Als je specifiek op zoek bent naar een stille mobiele airco, is het raadzaam om de productspecificaties en klantrecensies te raadplegen om een idee te krijgen van de geluidsproductie van een specifiek model.

De beste qua prijs-kwaliteit: Eurom Coolperfect 180

Het zoeken naar de juiste airco kan soms een uitdaging zijn, maar de Eurom Coolperfect 180 wifi heeft me aangenaam verrast. Dit is een apparaat dat een verschil maakt met zijn kracht en gebruiksvriendelijkheid.

De Eurom Coolperfect 180 wifi is een mobiele airco die niet alleen koude, maar ook warme lucht kan blazen. Het feit dat je maar één apparaat nodig hebt voor het hele jaar is wat mij betreft een pluspunt. Met een vermogen van 18.000 BTU kan deze airco met gemak grote ruimtes tot 34 vierkante meter koelen als de warmtelast hoog is. Als de warmtelast laag is, kan hij zelfs ruimtes tot 50 vierkante meter aan. Dit maakt het een krachtpatser voor die grote woon- of werkruimtes.

Een ander punt dat me opviel, is hoe eenvoudig deze airco te bedienen is. Je krijgt een afstandsbediening meegeleverd, maar je kunt ook de Eurom Smart app gebruiken. Het instellen van de airco vanuit je luie stoel is eenvoudiger dan ooit. Met de 24-uurs timer kun je de airco instellen om aan of uit te gaan wanneer het jou het beste uitkomt. Superhandig, vooral als je een dagje weg bent en wilt thuiskomen in een koel huis.

Een kleine kanttekening: deze airco kan wat lawaai maken. Met een maximaal geluidsniveau van 65 decibel zul je het zeker horen. Maar gezien de kracht en functies van deze airco, vind ik dat een kleine prijs om te betalen.

Pros

 • Krachtig, ideaal voor grote ruimtes.
 • Gebruiksvriendelijk met afstandsbediening en app.
 • Kan zowel koelen als verwarmen.

Cons

 • Zwaargewicht maakt verplaatsen lastiger.

Het mooiste design: Duux North Smart Mobiele Airco

Deze airco valt op door zijn onmiskenbare design – stoer en stijlvol met een matte afwerking in wit of donkergrijs. Maar naast zijn uiterlijke schoonheid schuilt er ook een krachtige prestatie onder zijn moderne ontwerp. De North airco heeft een opmerkelijke koelcapaciteit van 18.000 BTU per uur, waardoor hij perfect geschikt is voor het koelen van grotere ruimtes. Dit maakt hem de ideale oplossing voor ruimtes tot wel 46 vierkante meter.

Of het nu je woonkamer, je slaapkamer of zelfs je open kantoorruimte is, North biedt een snelle en efficiënte koeloplossing. Met een luchtverplaatsing van 450 m³ per uur, koelt deze airco je ruimte niet alleen af, maar zorgt hij ook voor een betere luchtkwaliteit door het gebruik van een PET-filter om grote stofdeeltjes te vangen.

Het gaat echter niet alleen om het koelen van je ruimte. De North is voorzien van vier standen – koelen, ontvochtigen, ventileren en nacht – waardoor hij het hele jaar door een betrouwbare partner is om de ideale leefomstandigheden in je huis of kantoor te handhaven.

Kortom, de North airco biedt niet alleen een aangenaam design dat past in elk interieur, maar is ook uitgerust met de kracht om zelfs grote ruimtes effectief te koelen. En met de toevoeging van slimme bedieningsmogelijkheden via wifi, spraakassistenten en de gratis DUUX-app, is comfort en koeling altijd binnen handbereik, zelfs in de heetste zomermaanden.

Pros

 • Geschikt voor grote ruimtes (46 m²)
 • Stijlvol, modern design
 • Slimme bedieningsmogelijkheden (wifi, app)
 • Vier handige standen
 • Geluidsarm (slechts 53 dB)

Cons

 • Hoger energieverbruik bij continu gebruik

De beste voor zakelijk gebruik: TROTEC Spotcool airconditioner PT 5300 SP

Als je een krachtige mobiele airco nodig hebt voor zakelijk gebruik, dan is de Trotec Spotcool airconditioner PT 5300 SP een uitstekende keuze. Deze airco staat op de derde plaats in onze top-3 van beste mobiele airco’s van 18000 BTU, niet omdat hij minder goed zou zijn maar door zijn hoge prijs is hij toch iets minder toegankelijk. En ik geloof dat dit daarom de beste keuze is voor zakelijk gebruik.

De Trotec Spotcool airconditioner PT 5300 SP is niet zomaar een airco. Het is een veelzijdig apparaat dat ook kan ventileren en ontvochtigen. Het is ontworpen met een robuuste plaatstalen constructie, wat betekent dat het bestand is tegen zware werkomstandigheden. Bovendien is het compacte ontwerp en de stevige zwenkwielen met roll-stop vergrendeling een groot pluspunt, waardoor het apparaat gemakkelijk te verplaatsen is.

Wat ik echt knap vind aan deze airconditioner zijn de vier verschillende werkingsmodi: koeling van de kamerlucht, spotcooling modus, ventilatorfunctie en ontvochtigingsfunctie. Deze modi kunnen eenvoudig en intuïtief worden geconfigureerd via het grote bedieningspaneel. Het is echt handig om een apparaat te hebben dat zo veelzijdig is.

Een ander kenmerk dat ik nuttig vind, is de timerfunctie. Je kunt automatische in- of uitschakeltijden instellen, wat betekent dat je de airconditioner kunt laten werken wanneer het jou het beste uitkomt. Bovendien heeft het bedieningspaneel een waarschuwingslampje voor een vol condensreservoir en een zelfdiagnosefunctie met storingsindicatie, wat helpt bij het onderhoud van het apparaat.

Ondanks de hoge prijs, denk ik dat de geavanceerde functies en duurzame constructie van deze airconditioner de investering waard zijn. Het heeft een hoog koelvermogen van 18000 BTU, waardoor het geschikt is voor ruimtes tot 54 m². Dit maakt het veel krachtiger dan de gemiddelde mobiele airconditioner voor thuisgebruik.

Pros

 • Veelzijdig: airconditioner, ventilator en ontvochtiger in één.
 • Robuuste plaatstalen constructie voor zwaar gebruik.
 • Hoog koelvermogen voor grotere ruimtes.

Cons

 • Hoge prijs, maar waar voor je geld.