De 3 beste Whirlpool mobiele airco’s

Met meer dan een eeuw ervaring, heeft Whirlpool zich gevestigd als een betrouwbaar merk in de wereld van huishoudelijke apparaten. Oorspronkelijk opgericht in Amerika, heeft Whirlpool zich verspreid over de wereld met een breed scala aan producten die bekend staan om hun kwaliteit en duurzaamheid. Een van de paradepaardjes in het assortiment is de mobiele airco.

Beste keuze
Whirlpool
Premium keuze
Whirlpool
Beste prijs-kwaliteit
Whirlpool

Wat maakt Whirlpool mobiele airco’s speciaal?

Het eerste dat opvalt aan Whirlpool mobiele airco’s is het innovatieve ontwerp. Ze zijn compact en gemakkelijk te verplaatsen, ideaal voor de moderne, flexibele levensstijl. Het esthetisch aantrekkelijke design past moeiteloos in elk interieur.

Wat Whirlpool echter echt onderscheidt, is de technologische superioriteit. Elke Whirlpool airco is uitgerust met 6th Sense technologie. Deze functie past de temperatuur en ventilatorsnelheid automatisch aan, op basis van de omgevingsomstandigheden. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabel binnenklimaat, maar helpt ook energie te besparen.

Top-3 Whirlpool airco’s

1. Whirlpool PACB29COL – 9.000 BTU (A)

De Whirlpool PACB29COL is een mobiele airco die precies doet wat je van een airco verwacht. Je kunt hem eenvoudig verplaatsen en met de afstandsbediening vanaf je bank of stoel bedienen. Handig, toch? Met een vermogen van 3000 watt kan hij een ruimte van 30m², perfect voor een middelgrote kamer.

Wat deze mobiele airco uniek maakt, is de combinatie van koeling, ventilatie en ontvochtiging. Deze drie functies zorgen samen voor een comfortabele omgeving, vooral op warme zomerdagen. Daarnaast heeft de airco drie vermogensniveaus, wat betekent dat je kunt kiezen hoe snel of langzaam je de kamer wilt afkoelen. Het is alsof je een eigen, persoonlijke wind hebt!

Nog een pluspunt is het Hepa-filter dat in de airco zit. Dit filter absorbeert onaangename geuren, wat betekent dat je kamer niet alleen koel is, maar ook fris ruikt. Een ander detail dat ik waardeer is de verstelbare luchtuitlaat, hiermee kun je de richting van de koele lucht sturen waar je maar wilt.

Maar wacht, er is nog meer. De airco heeft een ingebouwd display en een timer, zodat je de airco zo kunt instellen dat hij automatisch aan- of uitschakelt.

Zoals bij elk product zijn er ook een paar dingen die minder positief zijn. Hoewel de airco een geluidsniveau van 64 decibel heeft, wat vergelijkbaar is met een normaal gesprek, kan dit voor sommige mensen als luid worden ervaren.

Pros

 • Deze airco is krachtig en veelzijdig, met drie verschillende functies.
 • Hij heeft een Hepa-filter dat onaangename geuren absorbeert.
 • Je kunt de luchtstroom richten met de verstelbare luchtuitlaat.

Cons

 • Het geluidsniveau van 64 decibel kan voor sommigen te luid zijn.

2. Whirlpool PACW212CO – 12.000 BTU (A)


De Whirlpool PACW212CO mobiele airco is jouw persoonlijke maatje tijdens de hete zomermaanden. Wat zo geweldig is aan dit toestel, is dat je het eenvoudig kunt verplaatsen naar elke ruimte waar wat verkoeling nodig is. Het heeft een compact en stijlvol ontwerp, dus het neemt niet veel ruimte in beslag. En de koele lucht voel je meteen, dat beloof ik je!

Deze airco heeft een koelvermogen van 12000 BTU en 3.5 kW, waardoor hij perfect is voor een ruimte tot 40m². Dat is ongeveer de grootte van een gemiddelde woonkamer. Je kunt de airco ook als ventilator of ontvochtiger gebruiken, wat vooral handig is als de lucht in huis een beetje te vochtig aanvoelt.

Deze Whirlpool airco is ook uitgerust met de 6th Sense technologie. Deze slimme technologie past automatisch de temperatuur en ventilatiesnelheid aan, zodat je altijd de perfecte temperatuur in huis hebt. Comfort en energiebesparing gecombineerd!

De afstandsbediening maakt het instellen van de airco nog gemakkelijker. Met de “Around U” functie kun je een comfortabele temperatuur instellen binnen een cirkel van 7 meter. Perfect als je in de zetel zit en gewoon wilt ontspannen.

Er zijn nog een paar extra functies die het vermelden waard zijn. Zo is er de slaapmodus, die zorgt voor een comfortabele temperatuur terwijl je slaapt. De stille modus vermindert het geluidsniveau met 30% en schakelt het display uit. En de jet modus helpt je om snel een comfortabele omgevingstemperatuur van 18°C te bereiken.

Pros

 • Deze airco is compact en makkelijk te verplaatsen.
 • De 6th Sense technologie zorgt voor automatische aanpassing van temperatuur en ventilatiesnelheid.
 • De afstandsbediening en extra functies zorgen voor extra comfort.

Cons

 • Het geluidsniveau kan voor sommigen als luid worden ervaren.

3. Whirlpool PACW29COL – 9.000 BTU (A)

De Whirlpool PACW29COL is de derde mobiele airco in onze top 3 van Whirlpool mobiele airco’s. Vergelijkbaar met de eerste twee modellen, kan deze airco ook overal worden ingezet waar verkoeling nodig is. Het design is aantrekkelijk en compact, waardoor het toestel weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk te verplaatsen is.

Met een koelvermogen van 9000 BTU en 3.5 kW is dit model geschikt voor een ruimte tot 30 m². Dit is iets kleiner dan de ruimtes waar de eerste twee modellen geschikt voor zijn, maar nog steeds voldoende voor de meeste woon- en slaapkamers. Net als de andere modellen kan deze airco ook worden gebruikt om de lucht te ontvochtigen.

Het geluidsniveau van 52 dB is merkbaar lager dan de eerste twee modellen, wat dit model een betere keuze maakt als je waarde hecht aan een rustige omgeving.

Net als de andere modellen is de Whirlpool PACW29COL uitgerust met de 6th Sense technologie, waardoor de temperatuur en ventilatiesnelheid automatisch worden aangepast. Dit zorgt voor een optimaal comfort en energiebesparing.

Dankzij de afstandsbediening kun je de airco gemakkelijk instellen. De “Around U” functie zorgt ervoor dat de temperatuur binnen een cirkel van 7 meter optimaal is. Deze functie, in combinatie met de diverse andere functies zoals ontvochtigen, ventilator, slaapmodus, stille modus en jet modus, maken deze airco zeer veelzijdig in gebruik.

Pros

 • Geschikt voor ruimtes tot 30 m²/75 m³
 • Laag geluidsniveau van 52 dB
 • Energiezuinig, energieklasse A
 • Gebruikt duurzaam R290 koelgas

Cons

 • Minder geschikt voor grotere ruimtes
 • Geen bediening via mobiele app

Functies van Whirlpool mobiele airco’s

Whirlpool mobiele airco’s zijn uitgerust met een scala aan functies die zijn ontworpen om comfort en gemak te bieden aan de gebruiker. De 6th Sense technologie is een van de meest unieke kenmerken van deze airco’s. Deze slimme technologie past automatisch de koeling en ventilatiesnelheid aan de huidige omstandigheden aan. Het houdt voortdurend de temperatuur en vochtigheidsgraad in de kamer in de gaten en past de instellingen dienovereenkomstig aan, waardoor er minder energie wordt verbruikt.

Een andere belangrijke functie is de stille modus. Dit zorgt ervoor dat de airco op een lager geluidsniveau werkt, waardoor het ideaal is voor gebruik ’s nachts of in een stille werkomgeving. Je zult nauwelijks merken dat het apparaat draait, wat zorgt voor een rustige en ongestoorde nachtrust.

Voor die hete zomerdagen, wanneer je snel verkoeling nodig hebt, is er de snelkoelmodus. Met deze functie kun je de temperatuur van een ruimte in een korte tijd aanzienlijk verlagen.

Daarnaast hebben de Whirlpool mobiele airco’s ook een ontvochtigingsfunctie. Overtollig vocht in de lucht kan leiden tot een oncomfortabel gevoel en problemen met schimmel. De ontvochtigingsfunctie haalt dit overtollige vocht uit de lucht, wat bijdraagt aan een comfortabelere omgeving.

Whirlpool vs. de concurrentie

Als we Whirlpool vergelijken met andere merken zoals AEG en LG, blijkt dat Whirlpool een sterke concurrent is. De prijs van Whirlpool mobiele airco’s ligt in dezelfde range als die van AEG, maar ze bieden meer functies zoals de 6th Sense technologie en stille modus.

In vergelijking met LG, die bekend staat om hun energie-efficiënte producten, is Whirlpool minstens even zuinig. Bovendien hebben de Whirlpool airco’s de extra voordelen van de snelkoelmodus en ontvochtigingsfunctie, die niet bij alle LG modellen aanwezig zijn.

In termen van kwaliteit, staat Whirlpool bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. Klantbeoordelingen getuigen van de lange levensduur van hun producten, wat hen een goede keuze maakt voor de lange termijn.

Meer over het merk Whirlpool

Whirlpool Corporation is een gevestigd en gerespecteerd merk op het gebied van huishoudelijke apparaten. Het bedrijf werd opgericht in 1911 en heeft sindsdien een reputatie opgebouwd van betrouwbaarheid, innovatie en kwaliteit. Met een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 170 landen, is Whirlpool een naam die huishoudens over de hele wereld vertrouwen.

Whirlpool is voortdurend in beweging en blijft innoveren om aan de veranderende behoeften van de consument te voldoen. Van wasmachines en drogers tot koelkasten en airco’s, Whirlpool is erin geslaagd om producten te ontwerpen die de klus klaren met minimale inspanning van de gebruiker. Dit commitment aan klanttevredenheid heeft hen een trouwe klantenbasis opgeleverd.

Bovendien heeft Whirlpool een sterke nadruk op duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid. Het bedrijf streeft ernaar om producten te produceren die energie-efficiënt zijn en minder water verbruiken. Dit betekent dat wanneer je een Whirlpool-product koopt, je niet alleen een hoogwaardig apparaat krijgt, maar ook bijdraagt aan een beter milieu.