De 3 beste Olimpia splendid mobiele airco’s

Olimpia Splendid is een toonaangevend merk in de wereld van klimaatbeheersing. Het bedrijf, opgericht in 1956 in Italië, heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn innovatieve en kwalitatief hoogwaardige producten. Olimpia Splendid mobiele airco’s zijn een perfect voorbeeld van de toewijding van het bedrijf aan technologische vooruitgang en klanttevredenheid.

Waarom een Olimpia Splendid Kopen?

Er zijn talloze redenen om te kiezen voor een Olimpia Splendid mobiele airco. Ten eerste zijn ze vooral gericht op de budgetbewuste koper en 100% ontworpen met het oog op gebruiksgemak. Ze zijn eenvoudig te installeren en te bedienen, en dankzij hun mobiliteit kunnen ze gemakkelijk van de ene kamer naar de andere worden verplaatst. Bovendien zijn ze energie-efficiënt, wat zowel goed is voor het milieu als voor uw portemonnee.

Wat Kunnen Olimpia Splendid Mobiele Airco’s Allemaal?

Olimpia Splendid mobiele airco’s bieden een breed scala aan functies. De Dolceclima Compact 8 P, bijvoorbeeld, heeft een koelcapaciteit van 2,1 kW en is uitgerust met een afstandsbediening voor gemakkelijke bediening. Het heeft ook een ontvochtigingsfunctie, die helpt om de luchtvochtigheid in uw huis te reguleren.

De Dolceclima Silent 10 P, aan de andere kant, biedt een krachtigere koelcapaciteit van 2,4 kW en heeft een stille modus voor ongestoorde nachtrust. Het heeft ook een energiebesparende functie en een timer, zodat u het apparaat kunt programmeren om aan en uit te schakelen wanneer u dat wilt.

De Dolceclima 9 P biedt een evenwicht tussen kracht en efficiëntie, met een koelcapaciteit van 2,34 kW en een energie-efficiëntieklasse van A. Het heeft ook een ontvochtigingsfunctie en een afstandsbediening voor gemakkelijke bediening.

TOP 3 Olimpia Splendid mobiele airco’s

1. Olimpia Splendid Dolceclima Silent 10P – 10.000 BTU (A)

De Olimpia Splendid Dolceclima Silent 10P is een mobiele airconditioner die stijl en functionaliteit combineert. Wat ik mooi vind aan dit product is het stijlvolle, Italiaanse ontwerp, gemaakt door Ercoli + Garlandini. Dit toestel is afgewerkt in een fraai ‘Total White’ design en uitgerust met een touchscreen bediening, wat het supergemakkelijk maakt om te bedienen.

Deze airco heeft een koelvermogen van 2,6 kW, wat betekent dat hij krachtig genoeg is om ruimtes tot 35 vierkante meter te koelen – perfect voor je woonkamer of kantoor. En hoewel hij krachtig is, is hij ook stil. De ‘Silent 10 P’ in de naam zegt het al – deze airco werkt met een stille technologie, waardoor hij perfect is voor in de slaapkamer.

Het mooie aan deze airco is dat hij ook energiezuinig is, met een energielabel A. Dat betekent dat je de kamer koel kunt houden zonder je zorgen te maken over het stijgen van je energierekening. Bovendien zorgt de blue Air technologie voor een optimale verspreiding van de gekoelde lucht, waardoor de ruimte sneller koelt en de lucht perfect wordt verdeeld.

Pros

 • Stijlvol Italiaans ontwerp met een ‘Total White’ finish
 • Krachtig en stil met een geluidsniveau van 63 dB
 • Energiezuinig met een energielabel A

Cons

 • Heeft geen bediening via een mobiele app

2. Olimpia Splendid DolceClima 9P – 9.000 BTU (A)

De Olimpia Splendid DolceClima 9P, een andere ster in de DolceClima familie, is ideaal als je een kleinere ruimte hebt om te koelen. Dit model is perfect voor ruimtes tot 23 vierkante meter. Het kan je slaapkamer, studeerkamer of misschien zelfs je kleine kantoorruimte thuis in een oogwenk koelen. Ondanks zijn lagere koelcapaciteit van 9000 BTU vergeleken met de Silent 10P, doet het zeker niet onder qua prestaties.

Een van de dingen die ik echt waardeer aan de DolceClima 9P, is de veelzijdigheid in modi. De turbomodus is je vriend op die extreem hete zomerdagen. De airco blaast dan voluit om de temperatuur snel aangenaam te krijgen. Aan de andere kant, als je het apparaat ’s nachts wilt laten draaien, is er de slaapmodus. Deze zorgt voor een geluidsloze en zachte temperatuurregeling, zodat je van je nachtrust kunt genieten zonder onderbroken te worden door lawaai. Als je een constante temperatuur in de kamer wilt handhaven, zorgt de automodus daarvoor.

Ondanks zijn vrij hoge gewicht van 25,5 kg, is de Olimpia 9P gemakkelijk te verplaatsen dankzij de bijbehorende wieltjes. Dus geen zorgen, je kunt hem gemakkelijk van kamer naar kamer verplaatsen als dat nodig is.

Pros

 • Verschillende modi voor optimale verkoeling
 • Energiezuinig met energielabel A
 • Gemakkelijk verplaatsbaar dankzij de wieltjes

Cons

 • Geen raamafdichtingskit inbegrepen

3. Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 P – 8.000 BTU (A)

Tot slot hebben we de Olimpia Splendid Dolceclima Compact 8 P. De Olimpia Splendid DolceClima Compact 8 P is een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een compacte, draagbare airco die minder krachtig is, maar nog steeds efficiënt en effectief. Met een koelcapaciteit van 2,1 kW is dit model zeker minder krachtig dan de DolceClima 9P, maar laat dat je niet misleiden. Het kan nog steeds met gemak ruimtes tot 27 vierkante meter koelen, waardoor het ideaal is voor kleinere appartementen, kantoren aan huis of studio’s.

Net als zijn grotere broer, de 9P, heeft de Compact 8 P een scala aan modi om uit te kiezen. Er is een turbomodus voor die dagen dat de hitte gewoon te veel wordt en je snel verkoeling nodig hebt. Voor de nachten is er een slaapmodus die een stille en rustige koeling biedt, zodat je niet gestoord wordt door onnodig lawaai terwijl je slaapt. En de automodus houdt de temperatuur in je ruimte consistent en comfortabel, zonder dat je constant aanpassingen hoeft te doen.

Een ander belangrijk kenmerk van dit model is het energielabel A. Dit betekent dat het een energiezuinig apparaat is dat je kunt gebruiken zonder je zorgen te maken over torenhoge energierekeningen. Zeker in deze tijden van toenemend milieubewustzijn is het belangrijk om apparaten te hebben die zowel efficiënt als energiezuinig zijn.

Pros

 • Verschillende modi voor optimale koeling
 • Energiezuinig met energielabel A
 • Compact ontwerp, ideaal voor kleinere ruimtes

Cons

 • Geen raamafdichtingskit inbegrepen

Waarom is een Olimpia Splendid Mobiele Airco een Goede Keuze?

Olimpia Splendid mobiele airco’s zijn een voortreffelijke optie dankzij hun mix van kwaliteit, efficiëntie en gebruiksvriendelijkheid. Ze zijn ontwikkeld met de gebruiker in gedachten, van hun moeiteloze installatie en bediening tot hun geavanceerde functies zoals ontvochtiging en energiebesparing. Daarnaast zijn ze vervaardigd door een bedrijf met een lange traditie van innovatie en klanttevredenheid, dus u kunt erop vertrouwen dat u een kwaliteitsproduct in handen krijgt.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Olimpia Splendid airco’s aanzienlijk goedkoper zijn dan de meeste merken op de markt. Hoewel ze misschien niet alle technische extra’s hebben die sommige duurdere modellen wel hebben, doen ze uiteindelijk perfect wat ze moeten doen: uw ruimte koelen en comfortabel houden.

Vergelijking van Olimpia Splendid met Concurrenten

Wanneer we Olimpia Splendid vergelijken met andere merken zoals De’Longhi, AEG en Honeywell, zien we dat Olimpia Splendid zich onderscheidt op verschillende gebieden. In termen van prijs zijn Olimpia Splendid mobiele airco’s over het algemeen meer betaalbaar dan die van De’Longhi en AEG, terwijl ze vergelijkbaar zijn met die van Honeywell. Wat functies betreft, bieden Olimpia Splendid airco’s een breed scala aan geavanceerde functies, zoals ontvochtiging en energiebesparing, die niet altijd te vinden zijn in andere merken. En in termen van kwaliteit, Olimpia Splendid’s lange geschiedenis en toewijding aan innovatie betekent dat hun producten zijn gebouwd om lang mee te gaan.

Het Bedrijf Achter de Producten: Olimpia Splendid

Olimpia Splendid is meer dan alleen een producent van mobiele airco’s. Het is een bedrijf dat zich inzet voor innovatie, kwaliteit en klanttevredenheid. Met meer dan 60 jaar ervaring in de industrie, heeft Olimpia Splendid een reputatie opgebouwd voor het maken van producten die niet alleen voldoen aan, maar ook de verwachtingen van klanten overtreffen. Of u nu op zoek bent naar een mobiele airco voor uw huis of kantoor, u kunt erop vertrouwen dat Olimpia Splendid een product heeft dat aan uw behoeften voldoet.