Beste monoblock airco’s

Kies voor de Innova 2.0 12HP DC Inverter of bijvoorbeeld de Coolbuddy monoblock airconditioning, wanneer je op zoek bent naar een van de beste monoblock airco’s. Beide modellen zijn kwalitatief zeer goed, wat je verzekert van een gekoelde ruimte op warme zomerdagen. Regelmatig stelt men de vraag; hoe kies ik de beste monoblock airco? Welke factoren spelen hierin een rol? Dit artikel vertelt je meer over de wijze waarop je de beste monoblock airco’s voor jouw woning selecteert.

Top 5 Beste monoblock airco’s

#1 Beoordeeld
Qlima WDH 229 10.000 BTU WiFi monoblock airco - koelen en verwarmen - 60 tot 85 m3 - zonder slang naar buiten

Betreed een wereld van comfort en gemak met de Qlima Monoblock WDH229 - een geavanceerd klimaatsysteem dat jouw leefruimte transformeert naar een oase van perfecte temperaturen en zuivere lucht, het hele jaar door. Vergeet de traditionele airconditioningseenheden met onhandige buitenunits. Met de...

Qlima WDH 235 12.000 BTU WiFi monoblock airco - koelen en verwarmen - 85 tot 110 m3 - zonder slang naar buiten

Monoblock airco koeling en verwarming WDH 235 PTC wit Je slaapkamer of werkplek ‘s zomers snel gekoeld met een airco zónder buitenunit. Energiebesparende bijverwarming op koudere dagen. Installateur niet nodig. Stap binnen in een wereld van ultiem comfort en veelzijdigheid met de Qlima Monoblock...

Profile monoblock airco & verwarming - 12000BTU - zonder buitenunit - Wi-Fi - works with Qnect / Tuya

Geen plaats voor een aparte buitenunit maar wel het comfort van een vaste airco? Dan is deze monoblock airco van Profile de oplossing voor jouw woning. Hij heeft een vermogen van 12000BTU en dat maakt hem geschikt voor ruimtes tot 100m3 of 35m2. Deze monoblock airco kan niet alleen koelen maar...

TROTEC Smarte monoblock airco voor muurbevestiging - zonder buitenunit PAC-W 2200 S

PAC-W 2200 S: maximale koeling - zonder storende buitenunit Installatie in huur- of koopflats is over het algemeen zonder problemen mogelijk. Slechts twee gaten (∅ 18 cm) in een buitenmuur zijn nodig om de stijlvolle design-unit binnenshuis aan de muur te bevestigen. Verse lucht komt de kamer...

Innova 2.0 12HP DCInverter - Plug and play Monoblock Airco

2.0: EENVOUDIGE MONTAGE MINIMALE VISUELE IMPACT KRACHTIG EN ZELF TE MONTEREN ZONDER ERKEND INSTALLATIEBEDRIJF !, STILEN ENERGIE EFFICIËNT !Om de lucht binnenshuis te kunnen koelen hebbengangbare airconditioners een kast in de buitenlucht nodig, deze condensatoren zijn groot, lelijk en...

Op zoek naar de beste monoblock airco’s

In je zoektocht naar de beste monoblock airco’s voor thuis zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Kijk bijvoorbeeld of de monoblock airco krachtig genoeg is om deze binnen de ruimte in huis te gebruiken. Sommige ruimtes zijn te groot, waardoor het de airco nauwelijks lukt deze ruimte te koelen. Ook de geluidsproductie van een monoblock airco is een bepalende factor. Je wilt met name ’s nachts geen hinder ondervinden van de airconditioner in huis. Onderstaand vind je de belangrijkste factoren, die bepalen wat voor jou de beste monoblock airco is. 

De beste monoblock airco’s van 2024

Onderstaand vind je een overzicht van de beste monoblock airco’s van dit moment. Het biedt je inspiratie, wanneer je zelf op zoek gaat naar een geschikte monoblock airco. Houd bij het vergelijken van de verschillende modellen de eerder opgesomde factoren in je achterhoofd. 

Innova 2.0 12HP DC Inverter

De Innova 2.0 12HP DC Inverter is een kwalitatief goede monoblock airco, welke tot het hogere prijssegment behoort. Het model is eenvoudig te en eventueel zelf te monteren, al wordt aangeraden om hier een vakman voor in te schakelen. In een monoblock airco zit immers koelvloeistof, wat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Gebruik deze airconditioner zonder buitenunit voornamelijk in de wat kleinere ruimtes van je woning. Denk aan de slaapkamer of werkkamer. Voor de woonkamer is deze monoblock airco niet krachtig genoeg. 

Een ander voordeel van deze Innova 2.0 12HP DC Inverter is het feit, dat het model een geluidsproductie heeft van slechts 27 dB. Hiermee behoort deze monoblock airco tot de stilste modellen. Je kunt de monoblock airco van Innova bedienen via een app op je telefoon, of aan de hand van een meegeleverde afstandsbediening. Het voordeel van de app is dat je niet in de ruimte aanwezig hoeft te zijn om de airco in te kunnen schakelen. 


Unico Easy HP

Het eerste wat me opviel aan deze airco is het feit dat je het zelf kunt installeren. Geen gedoe met het inhuren van professionals of het monteren van een buitenunit. Je kunt de Unico Easy HP eenvoudig zelf plaatsen. Het heeft een handig ontwerp met voetjes, dus je hoeft geen muurbeugels te monteren. Dat maakt de installatie een stuk gemakkelijker.

Wat deze airco echt onderscheidt, is zijn veelzijdigheid. Het heeft niet alleen de mogelijkheid om een ruimte tot 22 m² te koelen, maar het kan ook verwarmen. Dat betekent dat je het het hele jaar door kunt gebruiken, of het nu zomer of winter is. Ik vond het geweldig om één apparaat te hebben dat beide functies biedt.

Wat ik ook handig vond, is dat je de bedieningsunit kunt loskoppelen en als afstandsbediening kunt gebruiken. Je kunt gemakkelijk de instellingen aanpassen zonder naar de airco zelf te hoeven gaan. Daarnaast heeft het een 24-uurs timer, zodat je het kunt programmeren om op specifieke tijden in- en uit te schakelen. Dit is vooral handig als je wilt dat de airco al is ingeschakeld voordat je thuiskomt.


De VANTUBO UNICO PRO in het model EVA 35HP A+ is een kwalitatief goed product, welke voornamelijk gekenmerkt wordt door het lage energieverbruik.

Je kunt het model zelf monteren, al wordt bij een airco altijd aangeraden om hier een vakman voor in te schakelen. Aan de binnenzijde van het model bevindt zich een filter, welke de lucht zuivert. Op deze manier heb je mogelijk minder last van allergieën. Denk bijvoorbeeld aan een allergie voor stof, pollen of dierenharen. Tevens filtert het model de nare geurtjes uit de lucht. 

Het model produceert circa 42 dB aan geluid en is te bedienen via een app.

Formaat van de ruimte 

Een eerste factor is het formaat van de ruimte die je wilt koelen, uitgedrukt in de oppervlakte hiervan. De meeste monoblock airco’s kunnen gebruikt worden in ruimtes met een oppervlakte van tussen de 20 en 30 vierkante meter. Let op, in een grote ruimte werkt de monoblock airco mogelijk alleen als deze ruimte niet te warm is. Het kan ertoe leiden dat een airco op de warmste dagen moeite heeft de grote kamer echt koel te krijgen. Let er daarom op dat de airco krachtig genoeg is. 

Heb je een kamer van 27 vierkante meter? Neem dan een monoblock airco welke geschikt is voor kamers van 25 tot circa 35 vierkante meter, in plaats van een model voor ruimtes van 20 tot 30 vierkante meter. 

Geluidsproductie van monoblock airco

Naast het feit dat een monoblock airco krachtig genoeg moet zijn voor het koelen van een ruimte, is ook de geluidsproductie van het model een belangrijke factor. Gebruik je de airconditioner in de woon- of werkkamer, dan speelt de geluidsproductie vaak een minder grote rol dan bij het gebruik hiervan in de slaapkamer. Je wilt niet tot laat wakker liggen, omdat de monoblock airco te luidruchtig is. Er zijn modellen met een geluidsproductie tussen de 25 en 30 dB. Dit betekent dat de airco minder geluid maakt dan een gemiddelde koelkast. 

Goedkopere modellen hebben vaak een geluidsproductie tussen de 30 en 40 dB. Hiermee komt de geluidsproductie van de monoblock airco overeen met die van de koelkast. 

Vergelijk de beste airco deals

Vergelijk in 3 stappen de beste airco deals bij jou in de buurt. Of je nu op zoek bent naar een airco voor in huis of een airco voor je kantoor, via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend de beste offertes in jouw buurt. 

Gratis & vrijblijvend

Zelf aan te sluiten airco 

Vaak wordt aangeraden om een (monoblock) airco door een professionele vakman aan te laten sluiten. Lees hiervoor ook ons artikel: Monoblock airco incl. montage. Niet voor niets, want over het algemeen moet er ook een afvoerkanaal worden aangelegd. Op dit punt verschilt de monoblock airco van een mobiele airco. Bij een mobiele airco hang je de slang naar buiten, terwijl je een monoblock airco aansluit op een afvoerkanaal die uit de buitenmuur komt. 

Het aansluiten van zo’n afvoerkanaal is een klus waar veel mensen zelf het gereedschap niet voor hebben. Het kan de overweging waard zijn om toch voor een monoblock airco te kiezen die je zelf aan kunt sluiten. Vaak vind je dit terug in de productomschrijving van het model. Pas op bij het monteren van de monoblock airco; er zit koelvloeistof in. Zou je in aanraking komen met de koelvloeistof, dan kan dit erg schadelijk zijn voor je gezondheid. 

Energieverbruik van de monoblock airco 

Een derde factor waarop je kunt letten bij het vergelijken van monoblock airco’s is het energieverbruik hiervan. Het energieverbruik van een monoblock airco drukt men uit in het aantal BTU. Dit is een oude eenheid, die tegenwoordig vaak vervangen wordt door het aantal kWh. Vind je het prettig om te weten hoeveel BTU overeenkomt met een kWh? Je vindt er op internet handige tools voor! De meeste airconditioners hebben een verbruik van circa 7.500 BTU. Door voor een model met een energieverbruik tussen de 5.500 en 7.500 BTU te kiezen, kies je bewust voor een energiezuinige oplossing om de woning te koelen.  

Bediening van het model 

Niet onbelangrijk bij het vergelijken van verschillende monoblock airco’s is de wijze waarop deze bediend worden. Er zijn modellen die bediend worden aan de hand van knoppen op de airconditioner zelf, modellen die werken met een losse afstandsbediening en modellen met een app op je telefoon. Het voordeel van dat laatste is dat je niet naar de ruimte met de airco hoeft te lopen om deze in te kunnen schakelen. Handig, wanneer je de airco vanaf de bank beneden een ruimte wilt laten koelen! 

Ook prettig is het, wanneer een monoblock airco over een timerfunctie beschikt. De timerfunctie zorgt dat de airco automatisch wordt uitgeschakeld na een paar uur. Veel mensen laten de airco ingeschakeld als zij gaan slapen. Eenmaal in slaap mag de airco worden uitgeschakeld. De timerfunctie op het model maakt dit mogelijk. Tegenwoordig zijn veel monoblock airco’s van deze functie voorzien. 

Filteren van de lucht in ruimtes 

Tot slot is het prettig om de lucht in een ruimte te kunnen filteren. Veel monoblock airco’s beschikken over een filter aan de binnenzijde. Dit filter zorgt dat kleine vuildeeltjes uit de lucht worden opgenomen. Denk aan pollen, kleine stofdeeltjes, enzovoorts. Op deze manier is de lucht schoner en zal je minder snel last hebben van allergieën. Vergelijkbaar zijn de filters die ook vuile geurtjes opnemen. Het houdt de verschillende ruimtes in huis schoon en fris! Zeker in de zomer is dit niet altijd even gemakkelijk, daar je de ramen niet de hele dag open wilt laten staan. Het zou ertoe leiden dat er veel warme lucht naar binnen kan stromen. 

Conclusie: wat is de beste monoblock airco? 

In dit artikel werden verschillende factoren opgesomd, waarop je dient te letten bij de aankoop van een monoblock airco. Denk aan het formaat van de ruimte waar je de monoblock airco kunt gebruiken, het energieverbruik van het model en de geluidsproductie hiervan. In een werkkamer mag de monoblock airco best iets meer geluid maken. Gebruik je de airconditioner in de slaapkamer, dan wil je dat deze zo stil mogelijk werkt. 

Het feit dat de Innova 2.0 12HP DC Inverter aanzienlijk goedkoper is en daarnaast minder energie verbruikt maakt deze monoblock airco tot de meest interessante optie. Net als de Innova 2.0 12HP DC Inverter heeft ook de Unico Monoblock Airconditioner een zeer lage geluidsproductie.