Airco Koelt Niet Meer? Ik Heb De Oplossing Die Werkt!


In het begin heeft je airco altijd goed gewerkt en lekker gekoeld, maar op een gegeven moment merk je dat deze niet meer zo goed werkt, of helemaal niet meer. Wat moet je dan doen? Ik heb de oplossing voor je, ik heb namelijk zelf ook dit probleem gehad en heb me rot gezocht.

Eigenlijk zijn er maar een paar problemen mogelijk die ervoor kunnen zorgen dat je airco niet meer werkt:

  • een elektrisch probleem
  • koelvloeistof probleem
  • verstopte waterafvoer
  • onvoldoende koelvermogen
  • verstopte filters

Hieronder zal ik deze problemen verder uitsplitsen zodat je een makkelijk stappenplan hebt om de oorzaak te kunnen vinden én oplossen.

Airco Schoonmaken
Airco Schoonmaken

Elektrische problemen

We beginnen met de elektrische problemen bij een airco. Hieronder zullen we deze in een paar stappen uitleggen om te kijken of het probleem elektrisch van aard is.

Slechte elektriciteit

Wanneer de airco echt niets doet kun je beginnen om te controleren of de stekker er wel in zit. Zit de stekker in het stopcontact dan kan het zijn dat er kortsluiting is ontstaan. Controleer dan ook even of alle stoppen nog werken en niet zijn doorgebrand.

Batterijen zijn op

Doordat de batterijen van de afstandsbediening bijna of helemaal leeg kan ook een oorzaak zijn van het niet aan kunnen zetten van een airco. Controleer de batterijen van de afstandsbediening en kijk of de airco weer wil werken.

Timerfunctie

Het zou zomaar kunnen zijn dat de timerfunctie aan staan of verkeerd staat. Door het instellen van een timer schakelt je airco automatisch uit.

Koelvloeistof probleem

Een airco heeft om te kunnen koelen koelvloeistof nodig. Dit koelmiddel zorgt voor de koeling van de warme lucht. Als er te geen of weinig koelvloeistof in zit dan kan de airco niet voldoende meer koelen.

Je airco bijvullen is dan de beste optie.

Verstopte waterafvoer

Bij split unit airco’s wordt er via een afvoerslang naar buiten condenswater afgevoerd. Het kan voorkomen dat deze leiding verstopt is geraakt. Een slechte afvoer zorgt voor een slecht werkende airco.

Bij mobiele airco’s is er in de meeste gevallen een opvangbak voor condenswater. Controleer deze bak en zorg dat deze leeg is. Meestal wordt dit met een indicatie lampje aangegeven.

Onvoldoende koelvermogen

Controleer goed of jouw airco geschikt is om de ruimte te koelen. Het kan voorkomen dat je ruimte te groot is en je airco deze dus niet voldoende kan koelen.

Voor een split unit airco dien je dit vooraf goed te (laten) controleren. Grotere werkplek ruimtes of leefruimtes die veel koeling vragen zullen meestal uitgerust worden met een vaste airco.

Airco offertes vergelijken & vind beste deal

Vraag nu via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van een airco bij jou in de buurt. Na je aanvraag krijg je direct contact met de beste en ervaren installateurs die bij jou in de buurt actief zijn. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Jij beslist wie de opdracht krijgt!

2 gedachten over “Airco Koelt Niet Meer? Ik Heb De Oplossing Die Werkt!”

  1. Hallo,

    Mijn airco werkt niet zoals het hoort. Echter bij half vermogen werkt deze beter dan bij vol vermogen. Dat is natuurlijk heel vreemd. Kan het zijn dat een leiding die gedeeltelijk afgeknepen is, dat dit de oorzaak kan zijn?

    Beantwoorden

Plaats een reactie