Airco installeren

Zelf een airco installeren is niet toegestaan, deze dien je te laten installeren door een professioneel bedrijf. Dit bedrijf dient te beschikken over een BRL100 certificaat  (artikel 3 van de verordening gefluoreerde broeikasgassen), tevens dient de monteur die de installatie werkzaamheden op zich neemt te beschikken over een BRL200 certificaat. Vraag hier direct gratis airco offertes aan.

Bij een airco installeren is het belangrijk om rekening te houden met de locatie. Aan de ene kant moeten de binnen- en buitenunit zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt geplaatst worden. Aan de andere kant wil je voorkomen dat je via het raam veel last hebt van de buitenunit.  De monteur kan je hierin adviseren.

Vergelijk de beste airco deals

Vergelijk in 3 stappen de beste airco deals bij jou in de buurt. Of je nu op zoek bent naar een airco voor in huis of een airco voor je kantoor, via onderstaand formulier ontvang je gratis en vrijblijvend de beste offertes in jouw buurt. 

Gratis & vrijblijvend

Welke airco installeer je het best? 

Het is afhankelijk van de airconditioning die je gekocht hebt. Een airconditioning met een binnen- en buitenelement (de zogeheten voorgevulde split airco) mogen alleen door gecertificeerde installateurs worden geïnstalleerd. Meer info vind je op de website van Inspectie leefomgeving en transport.

Hulp bij split-airco installeren in huis 

Kies altijd voor een bedrijf dat een BRL100 certificaat heeft, tevens dient de monteur die de installatie werkzaamheden op zich neemt te beschikken over een BRL200 certificaat. Op deze manier ben je ervan verzekerd, dat de airco op correcte wijze aangesloten wordt. 

Vaste airco installeren met meerdere binnenunits 

Heb je meerdere ruimtes die je in de zomer wilt kunnen koelen? Slapen je kinderen bijvoorbeeld ieder in een eigen slaapkamer, welke in de zomermaanden erg heet worden? In dat geval is een vaste airco installeren met meerdere binnenunits noodzakelijk. Het installeren van deze binnenunits gaat op dezelfde wijze in z’n werk als het installeren van een losse unit. Houd er echter rekening mee, dat het zoeken naar een geschikte locatie voor de buitenunit wat meer aandacht vergt. Je wilt de leidingen vanuit de verschillende units naar de centrale buitenunit zo kort mogelijk houden. Dit levert een besparing op in de kosten en maakt het installeren van de vaste airco daarbij makkelijker. 

Conclusie: laat een vaste airco installeren 

Het installeren van een airco dient uitgevoerd te worden door een F-gassen gecertificeerd bedrijf (o.b.v. BRL100 ). Tevens dient de monteur in bezit te zijn van een BRL200 persoonscertificaat. Op deze manier weet je zeker dat de airco op correcte wijze aangesloten wordt, dat je de mogelijkheid hebt om een onderhoudscontract af te sluiten, enzovoorts. Daarbij heb je op deze wijze zelf geen omkijken meer naar het frezen van leidingen in de wanden of het plafond van je woning. Bekijk ook zeker het overzicht wet en regelgeving gefluoreerde broeikasgassen.

In geen enkele situatie is het toegestaan dat een particulier of bedrijf zonder certificering een installatie uitvoert waarbij een verbinding wordt gemaakt tussen de binnen- en buitenunit. Dit geldt ook voor de in de markt aanwezige klikkoppelingen.

Vraag daarom vandaag nog vrijblijvend een gratis offerte aan voor het plaatsen van een airco bij jou in de buurt. Na je aanvraag krijg je direct contact met de beste en ervaren installateurs die bij jou in de buurt actief zijn.