Mobiele airco’s

Wil jij in de warme zomermaanden je woonkamer of slaapkamer koel houden? Maar is het installeren van een vaste airco een te grote stap? Dan kan de mobiele airco voor jou de perfecte tussenvorm zijn. Mobiele airco’s bieden de functionaliteit van een vaste airco unit, zonder dat deze geïnstalleerd hoeft te worden. De mobiele airco kan na gebruik handig opgeborgen worden, zodat je er in de herfst- en wintermaanden niet naar hoeft te kijken. Begint het weer warm te worden? Dan haal je de mobiele airco zó weer tevoorschijn.

Beste mobiele airco’s

Wanneer je een mobiele airco wilt aanschaffen, wil je natuurlijk eerst weten welke modellen het beste zijn. Er zijn een aantal factoren waar je op kunt letten bij het uitkiezen van een mobiele airco unit. Ten eerste wil je letten op het koelvermogen. Het zou zonde zijn als je een mobiele airco koopt die te weinig koelvermogen blijkt te hebben voor de grootte van jouw woonruimte. Ten tweede is het aan te raden om te letten op het geluidsniveau van de airco.

Een nadeel van een mobiele airco ten opzichte van een vaste airco is dat de mobiele variant significant meer geluid veroorzaakt. Dit komt doordat de ventilator zich binnen in de kamer bevindt in plaats van buiten. Let er dus op dat een mobiele airco niet te veel dB’s (decibel) veroorzaakt. Let tot slot op het energieverbruik. Een mobiele airco unit verbruikt ook meer energie dan een vaste airco. Let er dus op dat je een mobiele airco haalt
van een hoog energielabel.

Mobiele Airco Uitpakken
Mobiele Airco Uitpakken

Stille mobiele airco

Zoals eerder geschreven produceert een mobiele airco meer geluid dan een vaste airco. Een vaste airco is minder luid doordat het bestaat uit twee delen: een binnendeel en een buitendeel. De ventilator, het onderdeel dat het meeste lawaai veroorzaakt, bevindt zich bij een vaste airco in het buitendeel. Bij een mobiele airco is dit anders, doordat alle onderdelen zich binnen bevinden. Je ontkomt er dus niet aan dat een mobiele airco
luidruchtiger is dan een vaste airco. Let dus altijd op het aantal dB’s dat een airco unit produceert bij het oriënteren op welk model je wilt kopen, zodat je niet voor onverwacht geluidsoverlast komt te staan.

Beste mobiele airco zonder slang

Een mobiele airco heeft altijd een afvoerslang naar buiten nodig om de warme lucht af te voeren. Wil je per se een mobiele unit zonder afvoerslang? Dan kun je kiezen voor een luchtkoeler (of air cooler). Een luchtkoeler kan inderdaad, net als een airco, de temperatuur in de kamer omlaag halen. Maar doordat de warme lucht niet wordt afgevoerd, ligt het maximum aantal graden dat een luchtkoeler de lucht kan verkoelen op
zo’n drie graden Celsius. Het grote voordeel van air coolers is dat ze geen afvoer nodig voor zowel vocht als lucht. Bovendien produceren ze minder geluid. Het nadeel is alleen dat de functionaliteit hierdoor beperkt is.

Goedkope mobiele airco

Zoals eerder gezegd kun je de kwaliteit van een airco bepalen aan de hand van het koelvermogen, geluidsniveau en energiezuinigheid. Wanneer je voor een goedkoper model mobiele airco’s kiest, lever je dus in op één of meer van deze gebieden. Dat gezegd hebbende zijn sommige modellen toch het proberen waard. Dit komt doordat ze, ondanks hun gebreken, toch heel goed scoren op andere gebieden. Voorbeelden van dit soort modellen zijn de budget modellen van Bodin, Trotec of Eurom. Zo kun je voor een voorzichtige prijs toch genieten van het comfort van een airco.

Plaats een reactie