Review: Evolar EVO-ES9000 – De Beste Mobiele Airco zonder slang


De zomermaanden kunnen een uitdaging zijn, vooral als het kwik hoog oploopt. Je hebt een koele en comfortabele omgeving nodig om te kunnen ontspannen, werken of slapen. Daarvoor komt de Evolar EVO-ES9000 mobiele airco van pas, een apparaat dat veel meer doet dan alleen het koelen van je ruimte.

Echt mobiel, zonder afvoerslang

EVO-ES9000 - Mobiele Airco - 2,5 kW - zonder afvoerslang

OmschrijvingBent u op zoek naar een zeer energiezuinige airconditioner zonder afvoerslang? Dan bent u hier aan het goede adres! De Evolar EVO-ES9000 mobiele airco niet alleen écht mobiel, maar de airco heeft daarnaast géén afvoerslang...

Het eerste wat opvalt aan de EVO-ES9000 is de mobiliteit. En nee, we hebben het niet over het simpele verplaatsen van het apparaat van de ene naar de andere kamer. Dit beestje heeft helemaal geen afvoerslang nodig. Ja, je leest het goed: geen open raam of deur meer nodig tijdens het koelen. Het idee dat je overal in je huis, op kantoor, in de winkel of zelfs in het klaslokaal kunt genieten van een koele ruimte zonder de beperkingen van een afvoerslang, is een absolute gamechanger.

Een airco voor elk seizoen

Maar er is meer. De Evolar EVO-ES9000 is niet zomaar een airconditioner. Dit is een drie-in-één oplossing die niet alleen koelt, maar ook verwarmt en ontvochtigt. Zo wordt deze mobiele airco niet alleen jouw beste vriend tijdens de hete zomermaanden, maar komt hij ook goed van pas in de koude wintermaanden. Stel je voor, thuiskomen in een lekker warm huis na een dagje in de vrieskou, zonder dat je de hele dag de verwarming aan hoefde te laten staan. En het ontvochtigen van de lucht kan ook een positieve invloed hebben op mensen met astma en allergieën zoals hooikoorts. De EVO-ES9000 maakt het leven gewoon een stuk aangenamer, ongeacht het seizoen.

Gemak op je telefoon

Een van de dingen die ik echt waardeer, is gemak. En in dit tijdperk van technologie en smart homes, is er niets zo handig als het kunnen bedienen van apparaten direct vanaf je smartphone. De Evolar EVO-ES9000 tilt dit gemak naar een hoger niveau met zijn WiFi-mogelijkheid. Dit betekent dat je het apparaat eenvoudigweg kunt bedienen met de TUYA-app op je mobiele telefoon, zonder dat je op zoek hoeft te gaan naar die ene afstandsbediening die altijd verdwijnt.

Maar het gaat verder dan dat. De EVO-ES9000 is ook compatibel met Google Home en Amazon Alexa. Dit betekent dat je spraakcommando’s kunt gebruiken om je airconditioning te bedienen. Stel je voor, je komt thuis na een lange, hete dag en het enige wat je hoeft te zeggen is: “Hey Google, zet de airco aan,” en je huis begint onmiddellijk af te koelen. Voor iemand zoals ik, die altijd op zoek is naar manieren om het leven makkelijker te maken, is deze functie echt een uitkomst. Het voegt een laag van comfort en gemak toe die ik niet had verwacht te vinden in een mobiele airconditioner.

Energiezuinig en Stil

Maar het wordt nog beter. In deze tijd van groeiende milieubewustzijn is het belangrijk om apparaten te hebben die niet alleen efficiënt zijn, maar ook vriendelijk voor je energierekening. De Evolar EVO-ES9000 blinkt uit op dit gebied met zijn gebruik van DC-inverter-technologie, wat betekent dat het zeer energiezuinig is. Dit is een enorme bonus, vooral als je bedenkt hoeveel je kunt besparen op je elektriciteitsrekening over een heel jaar.

Maar er is nog meer. Tijdens het koelproces is de compressor uitgeschakeld, wat resulteert in een zeer stille werking. Geloof me, het laatste wat je wilt is een luidruchtige airco die je ’s nachts uit je slaap houdt, of het geluid van je favoriete tv-show overstemt. En voor degenen onder ons die nu veel thuiswerken, is een stille airco die je videogesprekken niet verstoort een zegen. Met een geluidsniveau tussen de 33 en 45 dB(A), zorgt de EVO-ES9000 ervoor dat je kunt genieten van je koele kamer zonder het irritante gezoem of geratel dat je krijgt bij sommige andere modellen. Dit is zo’n groot pluspunt dat je bijna vergeet dat de airco aan staat.

Unieke Werking

De Evolar EVO-ES9000 maakt echt het verschil met zijn unieke energieopslagsysteem. Dit is een watergekoelde airco, wat al vrij uniek is op zichzelf, maar wat het echt bijzonder maakt, is hoe het gebruik maakt van het principe van lucht-watercondensatie gecombineerd met de werking van een vriezer. De airco heeft een tank waar 37 liter water in gaat. Dit water wordt vervolgens gebruikt om warmte op te slaan.

Dit is waar de magie gebeurt. Terwijl het apparaat je kamer koelt, wordt de warmte die uit de lucht wordt gehaald, opgeslagen in het water. Dit betekent dat er geen warmte naar buiten hoeft te worden afgevoerd via een slang, wat een groot probleem oplost dat veel mensen hebben met traditionele mobiele airconditioners. Dit unieke systeem maakt de Evolar EVO-ES9000 niet alleen efficiënter in zijn koelcapaciteiten, maar maakt het ook nog eens mogelijk om overal in huis, kantoor of elke andere ruimte te plaatsen zonder te worstelen met een afvoerslang.

Sterk en Geschikt voor Grote Ruimtes

Deze airco is niet alleen slim, maar ook krachtig. Met een koelvermogen van 9000 BTU en een vermogen van 2,5kW, kan de EVO-ES9000 gemakkelijk grote ruimtes tot 30m² koelen. Het apparaat kan de temperatuur tot 15°C verlagen, wat genoeg moet zijn om je zelfs op de heetste zomerdagen comfortabel te houden.

Garantie en Specificaties

Bij de aankoop van elk apparaat, vooral een van zulke betekenis en investering als een airconditioner, is garantie een belangrijke overweging. De Evolar EVO-ES9000 biedt een geruststellende garantie van 2 jaar. Dit biedt zekerheid en vertrouwen dat het bedrijf achter hun product staat. Het is een geruststellende gedachte dat eventuele technische problemen of defecten die zich kunnen voordoen, gedekt zijn door deze garantie.

De specificaties van de Evolar EVO-ES9000 zijn inderdaad indrukwekkend. Een van de opmerkelijke kenmerken is de autonome werkingstijd van ongeveer 6 tot 8 uur. Dit betekent dat de airco, eenmaal gevuld met water, tot 8 uur kan functioneren zonder onderbreking. Dit maakt het uiterst handig voor zowel dagelijks gebruik als voor langere perioden van intense hitte.

Daarnaast is de energiezuinigheid van het apparaat een ander pluspunt. Met een verbruik van ongeveer 250W per uur, is het een van de meest energiezuinige airco’s op de markt. Dit niet alleen helpt bij het verlagen van je energierekening, maar draagt ook bij aan het verminderen van de milieu-impact.

Pros

Cons

  • Geen goedkoop model

Plaats een reactie