Vrouwen hebben het altijd koud op kantoor


Veel ondernemers hebben klimaatsystemen of airco aangeschaft om de werkplek comfortabel te houden. De temperatuur wordt meestal bepaald door de mannen op kantoor. De vrouwen op kantoor hebben het vaak koud. Wat de meeste mannen echter niet weten is dat de optimale temperatuur voor vrouwen twee graden hoger ligt dan die van de mannen. Dit is zelfs wetenschappelijk te verklaren volgens een artikel van de NOS.

Warmere kleren

Het verschil in hormonen is een van de reden dat vrouwen op kantoor niet zo goed tegen de kou kunnen. Hormonale balans zorgt ervoor dat er minder bloed naar de ledematen stroomt. Dit maakt het voor vrouwen moeilijker om warm te blijven.

Maar dit zal ook leiden tot andere kledingkeuzes. Vrouwen gaan doorgaans veel luchter gekleed naar het werk dan mannen. Rokken en jurkjes zorgen ervoor dat de benen veel warmte afgeven. Vrouwen kunnen warme kleren dragen om zichzelf te helpen.

Koud Op Kantoor

Een graad warmer

Mannen kunnen natuurlijk wel helpen om dit probleem op te lossen. Door heel simpel de airco een of twee graden hoger te draaien, verdwijnt het koudeprobleem meestal bij de vrouwen. Door dit te doen hoeft de airco minder hard te werken. En dat is niet alleen goed voor de sfeer, maar ook goed voor de portemonnee.

Thuis ook

Thuis heb je natuurlijk hetzelfde ‘probleem’ als op kantoor. Vooral in de huidige situatie met corona is het thuiswerken standaard geworden. Als je samen met je vrouw of man thuis bent zal het puzzelen worden om een juiste temperatuur te vinden.

Wij hebben de afspraak dat de temperatuur rond de 20 graden blijft in huis. Lekker behagelijk voor ons allebei. Ik ben benieuwd hoe jullie hier op kantoor en thuis mee omgaan. Laat het hieronder in de reacties eens weten.

Airco offertes vergelijken & vind beste deal

Vraag nu via onderstaand formulier gratis en vrijblijvend een offerte aan voor het plaatsen van een airco bij jou in de buurt. Na je aanvraag krijg je direct contact met de beste en ervaren installateurs die bij jou in de buurt actief zijn. Op deze manier kun je makkelijk vergelijken op prijs, service en kwaliteit. Jij beslist wie de opdracht krijgt!

Plaats een reactie